• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zaterdag 23 November 2022

   Wat is een spirobuis?

   Misschien dat je ze al eerder ergens hebt gezien. Die metalen buizen die boven het plafond hangen. Dat noemen we spirobuizen. Maar wat zijn spirobuizen en hoe werkt het? In dit blog vertellen wij je alles over spirobuizen. 

    

   Hoe werkt een spirobuis?

   Een spirobuis is een soort buis die gebruikt wordt in de elektrotechniek en de metaalbewerking. Dit type buis zorgt voor afvoer van perslucht, luchtdruk en andere gassen. Het is een buis met de vorm van een snaar. Het heeft de vorm van een cilinder met aan weerszijden eindkappen. Deze spirobuis zorgt ervoor dat het gas of de luchtdruk niet verstoord wordt, waardoor het afgevoerd kan worden. Een andere benaming voor een spirobuis is de spiral buis. Deze buis wordt onder andere gebruikt in de scheepsbouw en machinefabrieken.

    

   De ronde vorm en gladde binnenzijde zorgen ervoor dat de luchtstroom zo min mogelijk wordt belemmerd. Ook hebben ze een hoog weerstandsvermogen. Dit maakt deze luchtkanalen geschikt voor vele toepassingen. Ze worden onder andere gebruikt als afvoerkanaal voor afzuigkappen, ventilatiedoeleinden en vele industriële toepassingen. Zo vinden ze vaak hun toepassing bij ventilatiesystemen van woningen, horecagelegenheden, fabrieken, kantoren, scholen, ziekenhuizen, winkels en nog vele andere bouwwerken waar geventileerd wordt. 

    

   De spirobuizen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en sluiten goed aan op de afvoerbuizen. De buizen worden gemaakt van verschillende materialen zoals roestvrij staal, zuurstofkwaliteit aluminium en koper. Een spirobuis is dus een veelzijdig product waarmee gebruikt kan worden gemaakt van hoogwaardige technieken.

    

   Specialist voor installatiematerialen

   Of je nu op zoek bent naar een spirobuis voor jouw werk of om af te kunnen voeren, of op zoek bent naar andere installatiematerialen, wij hebben het in huis. Om ervoor te zorgen dat u een goed leefklimaat heeft uw woning of pand, bieden wij een ruim assortiment aan elektrische vloerverwarming, boilers en ventilatie. Zo heb je alles in huis voor een perfecte installatie! Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »