• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 30 Juni 2021

   Wat heb ik nodig voor vloerverwarming?

   Wanneer u voor vloerverwarming kiest is het vooraf belang om te weten wat u allemaal nodig heeft om uiteindelijk van een aangename temperatuur te genieten. Zeker wanneer u de vloerverwarming zelf wilt gaan leggen. We leggen u uit wat er allemaal nodig is om uw vloerverwarming compleet te maken.

    

   Waarom uw vloerverwarming zelf leggen?

   Het voordeel van zelf vloerverwarming aanleggen is dat het minder kosten met zich meebrengt. Zelf vloerverwarming aanleggen is mogelijk, maar is niet iets heel eenvoudigs. Wij achten het verstandig om u vooraf goed in te lezen wanneer u de vloerverwarming zelf wilt gaan leggen. Over het algemeen is de elektrische vloerverwarmingsmat van MAGNUM toepasbaar op bijna iedere situatie waarbij elektrische vloerverwarming de behoefte heeft.

    

   1. Isolatiemateriaal

   Als het gaat om het installeren van vloerverwarming, is isolatie een essentiële eerste stap. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig geïsoleerd is om de warmte in de kamer te houden en energie te besparen. Dit kan een speciaal isolatie materiaal zijn dat op de ondergrond wordt gelegd.

    

   2. Verwarmingskabels of -buizen

   Vloerverwarmingssystemen kunnen worden geïnstalleerd als elektrisch of watervloerverwarming. Elektrische vloerverwarming bestaat meestal uit een verwarmingskabel, terwijl er bij watergedragen systemen gebruik wordt gemaakt van vloerverwarmingsbuizen die in de vloer zijn geplaatst. Welke van deze opties geschikt zijn, hangt af van de grootte van de kamer en het gewenste vermogen.

    

   3. Thermostaat

   Een thermostaat is de belangrijkste bedieningselement van een vloerverwarmingssysteem. Dit is de enige manier om de temperatuur in de kamer te regelen en te zorgen voor een optimale en constante temperatuur. Zonder thermostaat kan de temperatuur ongecontroleerd stijgen, wat resulteert in zowel hogere energierekeningen als ongemak in de ruimte. Hiervoor bieden we onze slimme MAGNUM vloerverwarming thermostaat aan.

    

   4. Aansluitmateriaal

   Zodra de isolatie en verwarmingskabels of buizen zijn geïnstalleerd, is het van essentieel belang om gebruik te maken van hoogwaardige aansluitmaterialen. Hierbij kunt denken aan aansluitstukken, aansluitbuizen, hulpstukken en afsluiters. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen is het mogelijk jouw vloerverwarmingssysteem naadloos en met het oog op maximale efficiëntie aan te sluiten.

    

   5. Installatiegereedschappen

   Om ervoor te zorgen dat uw installatie soepel en veilig verloopt, heeft u een aantal gereedschappen nodig. Compleet met isolatiemes, meetapparatuur en tangen die nodig zijn om de verschillende onderdelen aan elkaar te krimpen, kunnen deze gereedschappen het proces van de installateur eenvoudiger en efficiënter maken. Het hebben van de juiste gereedschappen kan zorgen dat de installatie sneller verloopt en u sneller kan genieten van uw vloerverwarming.

    

   Advies van uw vloerverwarmingspecialist

   Naast dat we een breed assortiment aan installatie materialen verkopen, delen we graag kennis over verschillende vloerverwarmingssystemen. Zo geven we graag advies over welke vloerverwarmingssystemen het beste bij uw situatie passen. Voor een aangenaam leefklimaat adviseren wij MAGNUM vloerverwarming. Heeft u meerdere vragen over vloerverwarming? Dan kunt u gerust contact opnemen. Met onze kennis en ervaring staan wij u graag te woord.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking