• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Hamza Oguz - Vrijdag 26 Juni 2023

   Wanneer heb ik een close-in boiler nodig?

   Een close-in boiler is een kleine boiler die bijvoorbeeld direct onder een gootsteen kan worden geïnstalleerd om warm water te leveren. Het is een handig apparaat voor mensen die snel warm water willen hebben zonder te veel tijd te verspillen. In dit artikel gaan we het hebben over de situaties waarin u een close-in boiler nodig zou kunnen hebben en wat de voordelen zijn van het bezitten van een close-in boiler.

    

   Afstand tot de hoofdboiler

   Een belangrijke factor bij het bepalen of u een close-in boiler nodig heeft, is de afstand tot de hoofdboiler. Als de afstand tussen de hoofddouche en de boiler relatief groot is, kan het even duren voordat het warme water bij je aankomt. Dit komt omdat het water eerst door koude leidingen moet stromen voordat het warm wordt. Door een close-in boiler te installeren, verkleint u de afstand tussen de boiler en de kraan. Zo heeft u direct warm water en verspilt u geen kostbaar water terwijl u moet wachten op warm water.

    

   Een kleine keuken zonder directe toegang tot warm water

   Een kleine keuken heeft mogelijk niet direct toegang tot warm water voor gebruik in de gootsteen. In dit geval kan een close-in boiler een uitkomst bieden. Het bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor de efficiënte levering van warm water. 

    

   Meer dan één badkamer in huis

   Als u een groot huis heeft met meer dan één badkamer, kan het installeren van één grote boiler veel kosten met zich meebrengen. In dit geval kan een close-in boiler worden geïnstalleerd per badkamer. Dit kost over het algemeen minder geld.

    

   Een klein appartement of studio

   Als u in een klein appartement of studio woont en geen extra ruimte heeft voor een grote boiler, is het bezit van een close-in boiler ideaal. Het neemt weinig ruimte in beslag en levert u toch warm water op elk moment dat u het nodig heeft.

    

   Een tijdelijke oplossing

   Als u tijdelijk woont in een appartement of huis en de installatie van een grote boiler niet mogelijk of kostbaar is, kan een close-in boiler u tijdelijk uit de brand helpen. Het kan gemakkelijk worden geïnstalleerd en gebruikt voor de duur van uw verblijf.

    

   Duurzaamheid

   Close-in boilers zijn duurzaam omdat ze minder water en energie gebruiken om warm water te leveren. Hiermee draagt u bij aan een schonere en duurzamere leefomgeving. Een close-in boiler heeft namelijk een relatief laag vermogen en verbruikt minder energie dan een traditionele boiler. Dit betekent dat u minder energie verbruikt en hierdoor geld bespaart op uw energierekening. Daarnaast heeft een close-in boiler minder tijd nodig om het water op te warmen waardoor u minder energie verbruikt en dus ook minder CO2 uitstoot.

    

   Is een close-in boiler iets voor u?

   Het bezit van een close-in boiler is vooral handig voor mensen die snel toegang willen hebben tot warm water. Als u in een kleine keuken, een klein appartement of huis woont, of tijdelijk op een locatie verblijft, is de aanschaf van een close-in boiler iets om te overwegen. Close-in boilers zijn daarnaast duurzaam en milieuvriendelijker dan traditionele boilers. Hopelijk heeft dit artikel u een handje geholpen bij het bepalen of een close-in boiler voor u een goede investering is. 

    

   Uw specialist in boilers

   Bij 123InstallatieMaterialen hebben we een breed assortiment aan verschillende soorten boilers. Denk daarbij aan een staande boiler, doorstroomboiler of warmtepompboiler. Wanneer u van plan bent om een boiler aan te schaffen is het van belang om vooraf goed onderzoek te doen naar het type boiler dat u nodig heeft voor uw situatie. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste boiler? Bij 123InstallatieMaterialen staan we voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking