• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 1 Oktober 2021

   Vloerverwarming per kamer regelen: hoe doe je dat?

   U heeft vloerverwarming of wilt dit gaan aanschaffen voor in uw woning of pand. Dan is het wenselijk dat de verschillende ruimtes worden voorzien van een aangename warmte. Met vloerverwarming is dit mogelijk. U kunt elke ruimte afzonderlijk aansturen met zoneregeling en een thermostaat. Hoe dat precies in zijn werk gaat leggen we uit in dit blog.

    

   Wat is zoneregeling en hoe werkt het?

   Stel u wilt dat de temperatuur in de badkamer omlaag gaat en de temperatuur in de woonkamer omhoog. Dan zorgt zoneregeling zorgt ervoor dat temperaturen per ruimte geregeld kunnen worden. Zo kunnen verschillende ruimtes een andere temperatuur krijgen door deze de koppelen met een thermostaat. Hiervoor moet elke ruimte worden voorzien van een thermostaat. Onze  elektrische vloerverwarming thermostaat zorgt voor een gewenste temperatuur in vloerverwarmingsbuizen per ruimte. In de afbeelding hieronder ziet u hoe de communicatie tussen deze apparaten loopt.

    

   Vloerverwarming per kamer regelen

    

   Wat is het verschil tussen een thermostaat en zoneregeling

   De zoneregelaar staat in contact met alle thermostaten en zorgt er uiteindelijk voor dat de ene ruimte van meer warmte wordt voorzien dan de ander. Een thermostaat meet temperatuur in de ruimte. De thermostaat communiceert met de verwarming of zoneregelaar als deze uit of aan moet om de gewenste temperatuur te krijgen of te behouden in één bepaalde ruimte.

    

   Besparen met zoneregeling

   Het efficiënt kunnen beheren van temperaturen per ruimte kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Zo kunt u met zoneregeling de temperaturen verlagen in een kamer waar u niet bent en dus besparen op uw stookkosten. Een andere manier om te besparen is het gebruik van reflectiefolie. Dit zorgt ervoor dat warmte reflecteert naar de dekvloer.

    

   Verwarm uw ruimtes met vloerverwarming

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een breed assortiment aan MAGNUM vloerverwarming. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming met de daar bijbehorende materialen. Zo zorgen we ervoor dat u kunt genieten een aangename temperatuur per ruimte. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Met onze kennis en expertise helpen wij u graag.

   • A. Groenendijk

    Geplaatst op zaterdag 25 juni 2022 21:05

    Geachte,

    Wij hebben in ons huis 5 ruimte thermostaten van het type Alpha direct 24v.
    Deze wijzigen regelmatig zelf van temperatuur. Soms 3 keer per week. Vaak ook een paar keer per dag. Zij gaan dan allemaal naar 21 graden. Is daar een verklaring en/of een oplossing voor? Ik heb geïnformeerd bij de installateur, maar die beweert niet te weten hoe ze werken. Hij komt niet verder dan "als je de knop naar rechts draait wordt het warmer en naar links wordt het kouder". De installatie is ongeveer 1 jaar oud. De warmtepomp is van Remeha.
    Wij hopen dat u een oplossing heeft voor dit probleem.

    Met vriendelijke groet,
    A. Groenendijk.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »