Sluiten

Categorieën

Filters
  Thijme van Brakel - Woensdag 22 Oktober 2021

  Vloerverwarming per kamer regelen: hoe doe je dat?

  U heeft vloerverwarming of wilt dit gaan aanschaffen voor in uw woning of pand. Dan is het wenselijk dat de verschillende ruimtes worden voorzien van een aangename warmte. Met vloerverwarming is dit mogelijk. U kunt elke ruimte afzonderlijk aansturen met zoneregeling en een thermostaat. Hoe dat precies in zijn werk gaat leggen we uit in dit blog.

   

  Wat is zoneregeling en hoe werkt het?

  Stel u wilt dat de temperatuur in de badkamer omlaag gaat en de temperatuur in de woonkamer omhoog. Dan zorgt zoneregeling zorgt ervoor dat temperaturen per ruimte geregeld kunnen worden. Zo kunnen verschillende ruimtes een andere temperatuur krijgen door deze de koppelen met een thermostaat. Hiervoor moet elke ruimte worden voorzien van een thermostaat. Onze  elektrische vloerverwarming thermostaat zorgt voor een gewenste temperatuur in vloerverwarmingsbuizen per ruimte. In de afbeelding hieronder ziet u hoe de communicatie tussen deze apparaten loopt.

   

  Vloerverwarming per kamer regelen

   

  Wat is het verschil tussen een thermostaat en zoneregeling

  De zoneregelaar staat in contact met alle thermostaten en zorgt er uiteindelijk voor dat de ene ruimte van meer warmte wordt voorzien dan de ander. Een thermostaat meet temperatuur in de ruimte. De thermostaat communiceert met de verwarming of zoneregelaar als deze uit of aan moet om de gewenste temperatuur te krijgen of te behouden in één bepaalde ruimte.

   

  Besparen met zoneregeling

  Het efficiënt kunnen beheren van temperaturen per ruimte kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Zo kunt u met zoneregeling de temperaturen verlagen in een kamer waar u niet bent en dus besparen op uw stookkosten. Een andere manier om te besparen is het gebruik van reflectiefolie. Dit zorgt ervoor dat warmte reflecteert naar de dekvloer.

   

  Verwarm uw ruimtes met vloerverwarming

  Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een breed assortiment aan verschillende soorten vloerverwarming. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming met de daar bijbehorende materialen. Zo zorgen we ervoor dat u kunt genieten een aangename temperatuur per ruimte. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Met onze kennis en expertise helpen wij u graag.

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »