• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 25 September 2023

   Ventilatie na het douchen: voorkom schimmelvorming in de badkamer

   De badkamer is een van de meest vochtige plekken in het huis en kan daardoor een broedplaats zijn voor schimmel. Het kan een uitdaging zijn om de vochtigheid in de badkamer te verminderen, vooral na het douchen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om schimmelvorming in de badkamer te voorkomen en een daarvan is ventilatie. In dit artikel zullen we een aantal tips delen over hoe u ventilatie na het douchen kunt verbeteren en schimmelvorming in de badkamer kunt voorkomen.

    

   Installeer een ventilatiesysteem

   Een van de makkelijkste manieren om ventilatie te verbeteren, is door het installeren van een goed werkend ventilatiesysteem. Het systeem moet in staat zijn om de vochtige lucht uit de badkamer te halen en te vervangen met droge lucht. Een goede ventilator zal niet alleen de luchtvochtigheid verminderen, maar kan ook helpen bij het verwijderen van eventuele onaangename geuren.

    

   Laat de deur open staan

   Als je geen ventilatiesysteem hebt, kan het open laten van de deur helpen bij het verminderen van de vochtigheid. Door de deur open te laten, zal de vochtige lucht gemakkelijker door het huis circuleren en zal het helpen om de lucht in de badkamer te drogen.

    

   Gebruik een raam

   Het openen van een raam is een andere optie als u geen ventilatiesysteem hebt. Zorg ervoor dat u het raam tijdens het douchen opent en sluit nadat u klaar bent. Door het raam te openen, kan de vochtige lucht gemakkelijk naar buiten en de droge lucht naar binnen.

    

   Gebruik een ontvochtiger

   Een ontvochtiger is een handige tool om de luchtvochtigheid in de badkamer te verminderen. Het apparaat haalt vocht uit de lucht en helpt daarmee bij het verminderen van schimmel en meeldauw in de badkamer.

    

   Maak gebruik van vochtbestendige materialen

   Als uw badkamer van nature vochtig is, is het belangrijk om vochtbestendige materialen te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er geen schimmelgroei plaatsvindt op de muren, plafonds of vloeren van de badkamer. Gebruik bijvoorbeeld tegels in plaats van behang of verf. Tegels en vochtbestendig materiaal zijn veel beter bestand tegen de vochtigheid en kunnen dus de schimmelgroei helpen voorkomen.

    

   Droog de badkamer na het douchen

   Breng na het douchen wat tijd door met het drogen van de badkamervloer, wanden en plafond. Het zal helpen bij het elimineren van resterende vocht. Gebruik een squeegee om het water van de wanden af te halen en een handdoek om de vloer en het plafond te drogen.

    

   Voorkom wateroverlast

   Tot slot is het belangrijk om wateroverlast in de badkamer te voorkomen. Dit kan gebeuren door erop te letten dat bijvoorbeeld de douche niet lekt. Een lekkage zorgt er al snel voor dat er zich water ophoopt op de grond en dat de vochtigheid in de badkamer toeneemt. Controleer de douchekop regelmatig en laat eventuele lekkages direct verhelpen.

    

   Een badkamer zonder schimmel

   Het verminderen van schimmelvorming in de badkamer kan een uitdaging zijn, maar door deze vijf tips op te volgen zal uw badkamer minder vochtig worden en het risico op schimmel verminderen. Een goed werkend ventilatiesysteem is de beste optie, maar als u deze niet hebt, kunt u andere eenvoudige oplossingen gebruiken. Door de badkamer droog te houden en de vochtigheid te verminderen, zal uw badkamer langer meegaan en er frisser uitzien!

    

   Specialist in ventilatie

   Op zoek naar ventilatie voor in huis? Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een breed assortiment aan ventilatiesystemen. Zo kunt u bij ons terecht voor diverse luchtkanalen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor producten als een flexibele ventilatieslang, verdeelbox of ventilatierooster. Wilt u een WTW unit kopen of bent u benieuwd of dit een geschikte oplossing is voor een duurzaam leefklimaat in huis? Neem dan gerust contact met ons op voor vragen. We geven graag deskundig advies. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking