• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 23 Juni 2021

   Uw huis elektrisch verwarmen met vloerverwarming: hoe werkt dat?

   Bij zowel nieuwe als bestaande woningen zien we steeds vaker dat de ruimte wordt verwarmd met elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming kan op verschillende manieren worden toegepast. Hierbij spelen een aantal factoren een rol. Hoe u uw huis elektrisch kunt verwarmen met vloerverwarming leggen we graag uit. 

    

   Wat is elektrische vloerverwarming?

   Elektrische vloerverwarming is een systeem waarbij elektrische verwarmingskabels of een elektrische verwarmingsmat onder de vloer worden geïnstalleerd om zo de ruimte erboven te verwarmen. Dit type verwarming maakt gebruik van de gelijkmatige verdeling van warmte over het gehele vloeroppervlak, wat zorgt voor een comfortabel en efficiënt verwarmingsresultaat.

    

   Voordelen van elektrische vloerverwarming

   Energie-efficiëntie: elektrische vloerverwarming kan efficiënter zijn dan traditionele radiatoren omdat de warmte vanaf de grond opstijgt, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

   Comfort: een warme vloer geeft een aangenaam gevoel en houdt uw voeten warm, zelfs tijdens de koudste dagen.

   Besparing op ruimte: omdat deze verwarming ingebouwd is, neemt het geen extra ruimte in beslag zoals bij radiatoren het geval is.

   Controleerbaar: vele systemen komen met programmeerbare thermostaten waarmee u de temperatuur in verschillende kamers op verschillende tijden kunt regelen.

    

   Waarom uw huis elektrisch verwarmen met vloerverwarming?

   Elektrische vloerverwarming is een uitstekende manier om uw ruimte te verwarmen. Elektrische vloerverwarming brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zo is het vrij eenvoudig te plaatsen, niet zichtbaar in uw ruimte en kan er op korte termijn warmte worden gegenereerd in huis. Daarnaast is de aanschaf van elektrische vloerverwarming een goedkope optie.

    

   Elektrische vloerverwarming als bij- of hoofdverwarming

   Bij het verwarmen van een huis komen de termen bijverwarming en hoofdverwarming regelmatig voorbij. Wanneer we spreken over hoofdverwarming is de elektrische vloerverwarming het enige systeem dat zorgt voor warmte in de ruimte. Zo zorgt hoofdverwarming ervoor dat één systeem een hele woning kan voorzien van warmte. In het geval van bijverwarming kan warmteverlies, koude tocht of vloeren wordt opgevangen. Dit zien we regelmatig bij bijvoorbeeld de uitbouw van een woning.

    

   Er zij natuurlijk een aantal factoren die invloed hebben op de keuze voor bij- of hoofdverwarming. Denk daarbij aan het vermogen, de isolatie van uw ruimte of het gewenste comfort.

    

   Elektrische vloerverwarming leggen

   Er zijn verschillende manieren om vloerverwarming te leggen. Zo is het mogelijk om de elektrische vloerverwarming in de vloer of onder de vloer te leggen. Het komt vaak voor dat bij een vloer van beton, natuursteen of tegel gebruik wordt gemaakt van een verwarmingsmat. Wanneer vloerverwarming in de vloer wordt gelegd is een dunne MAGNUM mat geschikt. Het voordeel hiervan is dat de bovenliggende vloer lang warmte vast houdt en fungeert als een warmtebuffer.

    

   Bij vloerverwarming op de ondervloer is het gebruik van reflectiefolie geschikt. Na het plaatsen van de verwarmingsfolie kan de vloer worden afgewerkt met bijvoorbeeld laminaat of vloerbedekking. Hierbij is de ruimte sneller warm dan bij een verwarmingsmat, maar houdt het minder warmte vast.

    

   Vloerverwarming regelen

   Wanneer de vloerverwarming is gelegd kunt u hier optimaal van genieten door deze te regelen met een elektrische vloerverwarming thermostaat. Hiermee kunt u de temperatuur van uw ruimte instellen naar wens. Ook kunt u hiermee verschillende temperaturen per ruimte instellen wanneer u vloerverwarming op verschillende plekken heeft aangesloten.

    

   Vloerverwarming iets voor u?

   Elektrische vloerverwarming kan een slimme keuze zijn voor Nederlandse huishoudens die streven naar comfort, energie-efficiëntie en een milieuvriendelijke oplossing. Met de juiste installatie en het gebruik kunt u genieten van een gezellig en warm huis, zelfs in de diepten van de winter. Overweegt u de overstap naar elektrische vloerverwarming voor uw eigen comfort of dat van uw gezin? Start vandaag nog met het plannen van uw transitie naar een efficiënter huis met elektrische vloerverwarming. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »