• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 20 April 2023

   Hoe voorkom je warmteverlies in huis?

   Als de koude maanden aanbreken, willen we graag een warm en gezellig huis. Maar als de warmte ontsnapt en we steeds onze thermostaat hoger moeten zetten, dan kunnen de energiebesparingen verdwijnen en voldoet ons huis niet aan de verwachtingen. Daarom is het belangrijk om warmteverlies in ons huis te voorkomen. Naast het hebben van een comfortabelere temperatuur, kan het verminderen van warmteverlies ook uw energierekening verlagen en helpen bij het verminderen van milieuschade. Lees verder voor enkele tips om warmteverlies in huis te voorkomen.

    

   Waarom warmteverlies een probleem is

   Warmteverlies verwijst naar de overdracht van warme lucht van binnen naar buiten. Dit gebeurt vooral via kieren, deuren en ramen, maar ook via muren en daken. Niet alleen zorgt warmteverlies voor een kouder huis en hogere energiekosten, het vergt ook meer van onze natuurlijke hulpbronnen en draagt bij aan klimaatverandering door hoger energieverbruik voor verwarming.

    

   Isolatie

   Een goede isolatie is de belangrijkste manier om warmteverlies te voorkomen. Dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie kunnen u tijdens de wintermaanden comfortabel houden. Controleer of uw huidige isolatie in goede staat is en of er voldoende isolatie is geïnstalleerd. Hierdoor kan warmte binnenblijven en kan kou buiten worden gehouden.

    

   Vensters en deuren

   Ten tweede kunt u warmteverlies verminderen door deuren en ramen te isoleren. Controleer of er koude lucht rond deuren en ramen binnenkomt. Installeer nieuwe raamkozijnen en glas of plaats tochtstrips op deuren. Ook vindt er veel warmteverlies plaats via luiken. Overweeg om te investeren in verduisterende gordijnen of raamfolie die warmte vasthoudt en het zonlicht weerkaatst.

    

   Ramen met dubbele beglazing

   Ramen met dubbele beglazing hebben twee glaspanelen in plaats van één, met isolerende lucht of gas ertussen. De extra laag glas en isolatiemateriaal helpt het warmteverlies door ramen te beperken, waardoor uw huis warmer blijft op koudere dagen.

    

   Verwarmingssystemen

   Verwarmingssystemen zijn een essentieel onderdeel voor het handhaven van de temperatuur van uw huis, maar zonder de juiste afstemming ervan, kan warmte verloren gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan watergedragen of elektrische vloerverwarming. Overweeg daarnaast om uw verwarmingssysteem te laten inspecteren om te zorgen dat deze optimaal functioneert. Maak ook regelmatig de brander en filters schoon en zorg ervoor dat de radiatoren niet worden afgedekt door meubels.

    

   Voorkom tocht

   Tocht zorgt voor onnodig warmteverlies. Controleer daarom alle ruimtes in huis en kijk waar het tochtige plekken zijn. Denk hierbij aan de brievenbus, maar ook aan niet afgesloten ventilatiekanalen, gaten in muren en vloeren of doorvoeren voor kabels. Dit kunt u afdekken met afsluiters of zelf eenvoudig afplakken met tochtstrips of speciaal vulmiddel.

    

   Onderhoud cv-ketel

   Een ander aspect dat het warmteverlies in huis kan beïnvloeden is de CV-ketel. Het goed onderhoud van de CV-ketel kan het warmteverlies beperken en tegelijkertijd de energierekening verlagen. Een goed werkende CV-ketel verwarmt jouw huis beter en blijft langer efficiënt werken. Zorg ervoor dat de ketel minstens één keer per jaar wordt gecontroleerd door een professional.

    

   Reflecterende folie

   Reflectiefolie is een dun laagje materiaal dat op ramen kan worden aangebracht, waardoor warmteverlies door reflectie wordt beperkt. In de winter reflecteert het de warmte terug naar binnen en in de zomer houdt het de warmte van de zon buiten, zodat de temperatuur het hele jaar door comfortabel blijft.

    

   Behoud de warmte in huis

   Het verminderen van warmteverlies in huis bespaart u niet alleen veel geld, maar vermindert ook de belasting van het milieu en zorgt voor een warmere en comfortabelere sfeer thuis. Door te investeren in isolatie, het afsluiten van deuren en ramen, regelmatig onderhoud aan uw verwarmingssysteem, het bedekken van koude oppervlakken en het isoleren van tochtige plekken, kunnen huiseigenaren de benodigde warmte in huis houden en energieverspilling voorkomen. Door kleine stappen te nemen kan u veel bereiken. Dus zet een lekker kop thee, knuffel onder een dekentje en geniet van uw gezellige, warme huis!

    

   Uw verwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen hebben we een breed assortiment aan verwarmingsmaterialen. Zo zorgen we ervoor dat u lang kunt genieten van een warm leefklimaat, zonder onnodig warmte te verliezen. Om warmteverlies in huis te voorkomen bieden we verschillende soorten producten voor isolatie en is het mogelijk om een complete vloerverwarming set bij ons te bestellen. Daarnaast geven we uiteraard advies over hoe u zo min mogelijk warmte verspilt op lange termijn.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking