• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Vrijdag 26 Augustus 2022

   Hoe hoog hang je een badkamerspiegel?

   De spiegel is een belangrijk onderdeel in de badkamer. Het is daarom ook belangrijk dat deze badkamerspiegel ook op de juiste hoogte hangt. Uiteraard kunt u zelf de hoogte van uw spiegel bepalen. Maar hoe hoog hang je jouw badspiegel en wat is de ideale hoogte? We nemen je mee in een paar handige tips voor het ophangen van je badkamerspiegel.

    

   Hoe bepaal ik de hoogte van mijn badkamerspiegel?

   Stel, je hebt een nieuwe mooie badkamerspiegel in huis gehaald. Dan komt nu de vraag. Hoe ga ik de hoogte van mijn badkamerspiegel bepalen? De spiegel moet niet alleen mooi passen bij uw interieur, maar ook functioneel zijn. Voor het bepalen van de hoogte van een spiegel in de badkamer is een geijkte methode van toepassing. Het gaat erom dat het middelpunt van de spiegel op ooghoogte hangt. Met een streepje of stickertje kan je precies bepalen waar de spiegel uiteindelijk komt te hangen. Kat in het bakkie toch? Houd voor de bovenkant van de spiegel 15 tot 20 cm boven de gemiddelde lengte aan. Zijn de volwassenen in je huishouden gemiddeld 1.65 meter lang, dan zorg je dat de bovenrand op ten minste 1.80 tot 1.85 meter van de vloer hangt.

    

   Doel van de spiegel

   Overweeg bij het ophangen van een badkamerspiegel ook het doel en gebruik ervan. Gaat het enkel om functioneel gebruik, zoals scheren of make-up aanbrengen, dan wil je dat de spiegel dichterbij staat om gedetailleerd werk te kunnen zien. Als de spiegel vooral decoratief is, dan kan het kiezen voor een andere hoogte mooier zijn. Voor een spiegel boven een wastafel zorgen ervoor dat de spiegel niet te hoog hangt.

    

   Stijl van de badkamer

   Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van de badkamer bij het bepalen van de juiste hoogte voor de spiegel. Bij een moderne badkamer past meestal een strak ontworpen spiegel. Bij een klassiekere of landelijke stijl kan juist gekozen worden voor sierlijke frame rondom de spiegel. Verder kan het kiezen voor lampen aan de zijkant van de spiegel in plaats van boven de spiegel, zorgen voor een ander effect. Hier nog een paar extra aandachtspunten om in overweging te nemen bij het bepalen van de hoogte van je badkamerspiegel. Overweeg het volgende:

    

   • Proportie: de grootte van de spiegel moet in verhouding staan tot de grootte van de wasbak en de muur waarop deze hangt.
   • Inrichting: mocht de ruimte een unieke inrichting hebben, zoals een patroon op de muur, probeer dan de spiegel hierop aan te passen.
   • Functionaliteit: bedenk of de spiegel gebruikt zal worden voor taken zoals scheren of make-up aanbrengen. Dit kan invloed hebben op de hoogte en de keuze voor een kantelbare spiegel.

    

   Badkamerspiegel kopen bij uw specialist?

   Naast dat wij u graag advies geven over de hoogte van een badkamerspiegel bieden wij zelf ook badkamerspiegels aan. We beschikken over verschillende badkamerspiegels. Denk daarbij verschillende soorten en maten. Grote kans dat jouw favoriete badkamerspiegel er tussen zit. Wil een badkamerspiegel kopen? Kijk dan gerust een in onze collectie. Wilt u meer weten over badkamerspiegels? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

    

   Naast het hebben van een badkamerspiegel is het belangrijk om een comfortabele ruimte te creëren in deze ruimte. Het is namelijk belangrijk dat de badkamer een fijne temperatuur heeft en het water dat u gebruikt ook altijd snel warmt wordt. Hiervoor hebben wij bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming voor een fijne temperatuur in de vloer en een close in boiler voor het genereren van warm water. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking