• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Vrijdag 25 April 2022

   Hoe groot moet mijn boiler zijn?

   Een boiler is een uitstekende keuze voor het besparen van water. Met een boiler kunt u precies bepalen hoeveel warm water u wilt gaan gebruiken. Maar wanneer u nog nog niet thuis bent in de boiler wereld kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Hoe groot moet deze boiler zijn en hoe kiest u nou de juiste boiler voor uw situatie. In dit blog vertellen we u hoe u de juiste boiler kunt kiezen die bij u past.

    

   Een standaard boiler of een keukenboiler?

   Er zijn verschillende soorten boilers met verschillende soorten doeleinden. Allereerst leggen wij u graag uit wat het verschil is tussen een standaard boiler en een keukenboiler.

    

   Standaard boiler

   Een standaard boiler is vooral geschikt voor warm water voor uw wasbak, bad of douche, maar kan ook warm water voor uw keuken genereren. De standaard boilers kunnen warm water op voorraad houden en worden over het algemeen in een speciale kast of kelder geïnstalleerd. Dit vanwege de grootte van de standaard boilers.

    

   Keukenboiler

   De naam zegt het al. De keukenboiler is geschikt voor in de keuken. De keukenboiler is relatief kleiner en wordt over het algemeen boven of onder het aanrecht geplaatst. Met een keukenboiler bent u altijd verzekerd van warm water op een specifieke plek in huis waardoor u niet afhankelijke bent van de hoofdboiler. De keuekenboiler wordt ook wel close-in boiler genoemd.

    

   Hoeveel liter water heb ik nodig?

   Voordat u een boiler aanschaft is het belangrijk om te berekenen hoeveel warm water u gemiddeld per dag nodig heeft. Voor 100 liter warm water heeft u een boilerinhoud nodig van 40 liter. Wat belangrijk is om mee te nemen is dat in een gemiddeld bad zo’n 120 liter water gaat. Een reguliere douchebeurt vergt ongeveer 40 liter water. Voor een extra comfortabel gebruik als een regendouche telt u hier nog zo'n 30 tot 40 liter bij op. Let op: reken niet te krap en houdt rekening met gezinsuitbreiding of bezoek van bijvoorbeeld (klein)kinderen. Hieronder vind u een ruwe schatting van de hoeveelheid water die een persoon gemiddeld gebruikt:

    

   • Douchen: 30-50 liter per keer
   • Handen wassen: 2 liter per keer
   • Afwassen/keukengebruik: 5-10 liter per dag

    

   Hoe bereken ik de juiste grootte van mijn boiler?

   Stap 1: Bereken uw dagelijkse warm water gebruik

   Een gemiddeld huishouden van vier personen gebruikt ongeveer 200 liter warm water per dag. Om nauwkeuriger te zijn, kunt u het gebruik per activiteit optellen gebaseerd op uw eigen gewoonten.

    

   Stap 2: Kijk naar de eerste-uur rating (FHR)

   De FHR van een boiler vertelt hoeveel liter warm water de boiler kan leveren in een uur tijd. Zorg ervoor dat uw boiler een FHR heeft die tegemoetkomt aan het piekverbruik.

    

   Stap 3: Overweeg de energie-efficiëntie

   Energie-efficiënte boilers kunnen meer warm water leveren met minder energieverbruik, wat overeenkomt met energiebesparingen op de lange termijn.

    

   Aanbevelingen op basis van huishoudgrootte

   • 1-2 personen: 100-120 liter
   • 2-3 personen: 150-180 liter
   • 3-4 personen: 180-200 liter
   • 5+ personen: 250+ liter

    

   Koop een boiler bij uw specialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij een ruim assortiment aan boilers. Denk daarbij een doorstroomboiler, close in boiler of andere grote boilers. Op zoek naar een goed alternatief voor het sanitairwater van uw cv-ketel? Hiervoor kunt bij ons een warmtepompboiler kopen. Zo bent u altijd verzekerd van warm woning in huis. Heeft u vragen over boilers? Neem dan gerust contact met ons op.

    

   boiler keuzehulp

   • Paul

    Geplaatst op dinsdag 31 januari 2023 18:56

    Hoeveel liter boiler heb ik nodig voor een gezin met 4 personen. Zonder bad, wel met regen douche

   Toon meer

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking