• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 19 September 2023

   De voordelen van vloerverwarming in je slaapkamer

   Niets is zo fijn als wakker worden in een warme en comfortabele slaapkamer. Vooral tijdens koude wintermaanden. Vloerverwarming kan daarbij helpen. Veel mensen denken bij vloerverwarming namelijk vooral aan badkamers of andere ruimtes, maar het is ook steeds populairder voor slaapkamers. Door vloerverwarming in uw slaapkamer te installeren, kunt u frisse voeten voorkomen en genieten van de voordelen van deze verwarmingsmethode. In dit artikel blog vertellen wij meer over de voordelen van vloerverwarming in de slaapkamer.

    

   Comfort

   Een groot voordeel van vloerverwarming in de slaapkamer is het comfort. Een vloer die altijd een aangename temperatuur heeft, voelt veel prettiger aan dan een koude vloer waar u met warme voeten op moet gaan staan. Daarnaast blijft de warmte veel beter hangen in de kamer aangezien de warmte vanaf de vloer opstijgt. Hierdoor kan de temperatuur ook iets lager blijven, wat gunstig is voor uw energierekening.

    

   Gezondheid

   Een andere reden om voor vloerverwarming in de slaapkamer te nemen is het effect op uw gezondheid. Doordat er geen luchtstromen zijn, is er minder kans op stofverplaatsing en allergische reacties. Daarnaast zorgt een constante temperatuur voor minder belasting op uw lichaam. Dit kan vooral prettig zijn voor mensen met rug- en gewrichtsproblematiek.

    

   Rust

   Als u gebruik maakt van vloerverwarming in de slaapkamer hoeft u zich geen zorgen meer te maken om een rinkelende radiator of tikkende buizen. Het systeem werkt stil en zonder enige vorm van tumult. Met vloerverwarming bent u verzekerd van een gezonde, stille en gelijkmatige warmte die zorgt voor een rustige nachtrust.

    

   Besparing

   Vloerverwarming is niet alleen comfortabel en gezond, maar ook nog eens duurzaam en efficiënt in energieverbruik. Het is namelijk zo dat vloerverwarming vaak op lage temperatuur werkt in tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen. Dit resulteert in een energiebesparing van 10 tot 15 procent. Het systeem heeft daarnaast een lange levensduur wat uiteindelijk weer geld scheelt op de lange termijn.

    

   Eenvoudig in gebruik

   Eenmaal geïnstalleerd is een vloerverwarming ontzettend eenvoudig in het gebruik. Stel eenmalig het systeem in en je hebt er geen omkijken meer naar. Dit kan bijvoorbeeld met eenvoudig met onze MAGNUM vloerverwarming thermostaat. Een traditioneel verwarmingssysteem moet in tegenstelling tot vloerverwarming vaak om de zoveel tijd handmatig bijgesteld moet worden en dat is niet heel efficiënt. Daarnaast heeft u met een vloerverwarming geen last meer van koude luchtstromen, het systeem verspreidt namelijk de warmte door de hele kamer via de vloerverwarmingsbuizen.

    

   Geen obstructies meer

   Als u een kleine slaapkamer heeft kan traditionele verwarming, zoals radiatoren, erg in de weg zitten als het gaat om het ontwerpen van uw interieur. Met vloerverwarming is dit geen probleem meer omdat het onder de grond kan worden geplaatst. Wanneer u bijvoorbeeld kies van elektrische vloerverwarming in de slaapkamer, heeft u meer ruimte voor meubels, zonder gedoe van zichtbare radiatoren. Dit is tevens een stuk gemakkelijker bij het opruimen en schoonmaken.

    

   Waarde toename

   Het installeren van vloerverwarming kan bijdragen aan een in waarde verhoging van uw huis. Het is niet alleen een betere investering dan radiatoren, maar kopers zijn steeds meer geneigd om voor huizen te kiezen met deze moderne en duurzame manier van verwarmen.

    

   Een aangename warmte in de slaapkamer

   Wij hopen dat u door het lezen van dit artikel een beter idee heeft gekregen van de voordelen van vloerverwarming in de slaapkamer. Het biedt een comfortabele en gezonde oplossing voor koude voeten en stijve spieren in de ochtend. Daarnaast is het duurzaam en efficiënt in gebruik, wat ook nog eens terug te zien is op de energierekening.

    

   Overweegt u om een vloerverwarmingsysteem te installeren in de slaapkamer? Dan bent u bij 123InstallatieMaterialen aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in verwarming in huis en bieden verschillende soorten vloerverwarmingsmaterialen aan voor een aangenaam leefklimaat. Naast het het aanbod van verschillende soorten materialen kunt u ook bij ons terecht voor een completen vloerverwarmingset. Heeft u nog vragen over vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. We geven graag advies bij het maken van de juiste keuze.

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking