• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 30 November 2021

   4 tips om energie te besparen met de verwarmingspomp

   De vloerverwarmingspomp wordt ook wel CV pomp of circulatiepomp genoemd. De verwarmingspomp zorgt ervoor dat het warme water wordt verdeeld via de vloerverwarmingsbuizen en over verschillende groepen wordt verdeeld. Dit brengt kan een hoop energie vreten. Om die reden geven wij hoe u een aantal tips over hoe u efficiënt om kunt gaan met verwarmingspomp en daarmee energie kan besparen.

    

   1. Zet de vloerverwarming niet te hoog

   Het is niet nodig om de vloerverwarmingspomp op de hoogste stand te zetten wanneer de ruimte eenmaal op temperatuur is. Wanneer u de vloerverwarming net heeft aangelegd en ingesteld is het prima om dit op een hogere stand te zetten wanneer u het snel warm wilt hebben. Daarna adviseren wij om de pomp op een lager vermogen te laten draaien om energie te besparen en comfort te behouden.

    

   2. Zet m 's nachts lager

   'S nachts is het niet nodig om de vloerverwarming op een hoge temperatuur te houden. Bij watergedragen en elektrische vloerverwarming en adviseren wij om de temperatuur voor de nachten in te stellen met een elektrische vloerverwarming thermostaat. Deze slimme thermostaten kunnen op afstand worden bediend met de smartphone en eenvoudig worden ingeregeld. Daarnaast geeft de thermostaat aan hoeveel energie u verbruikt.

    

   3. Sluit een pompschakelaar aan

   Een van de energiebesparingen die u kunt aanbrengen is het gebruik van een pompschakelaar. Met de pompschakelaar kan het energieverbruik op een eenvoudige manier worden teruggedrongen. De vloerverwarmingspomp zorgt continu voor stroming van warm water door de vloerverwarmingsbuizen. Een pompschakelaar schakelt de circulatiepomp uit als de cv-ketel geen warmte levert. Dit zorgt ervoor dat de pomp niet 24 uur per dag ingeschakeld is en dat kan aanzienlijk in de energiekosten schelen.

    

   4. Kies een energiezuinige vloerverwarmingspomp

   Wanneer u de pomp gaat vervangen of nieuwe vloerverwarming gaat aanleggen adviseren wij om een energiezuinige vloerverwarmingspomp aan te schaffen. Door te kiezen voor een energiezuinige pomp kunt u een hoop kosten besparen door ook op bovenstaande

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »