• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Dinsdag 27 November 2021

      4 tips om energie te besparen met de verwarmingspomp

      De vloerverwarmingspomp wordt ook wel CV pomp of circulatiepomp genoemd. De verwarmingspomp zorgt ervoor dat het warme water wordt verdeeld via de vloerverwarmingsbuizen en over verschillende groepen wordt verdeeld. Dit brengt kan een hoop energie vreten. Om die reden geven wij hoe u een aantal tips over hoe u efficiënt om kunt gaan met verwarmingspomp en daarmee energie kan besparen.

       

      1. Zet de vloerverwarming niet te hoog

      Het is niet nodig om de vloerverwarmingspomp op de hoogste stand te zetten wanneer de ruimte eenmaal op temperatuur is. Wanneer u de vloerverwarming net heeft aangelegd en ingesteld is het prima om dit op een hogere stand te zetten wanneer u het snel warm wilt hebben. Daarna adviseren wij om de pomp op een lager vermogen te laten draaien om energie te besparen en comfort te behouden.

       

      2. Zet m 's nachts lager

      'S nachts is het niet nodig om de vloerverwarming op een hoge temperatuur te houden. Bij watergedragen en elektrische vloerverwarming en adviseren wij om de temperatuur voor de nachten in te stellen met een elektrische vloerverwarming thermostaat. Deze slimme thermostaten kunnen op afstand worden bediend met de smartphone en eenvoudig worden ingeregeld. Daarnaast geeft de thermostaat aan hoeveel energie u verbruikt.

       

      3. Sluit een pompschakelaar aan

      Een van de energiebesparingen die u kunt aanbrengen is het gebruik van een pompschakelaar. Met de pompschakelaar kan het energieverbruik op een eenvoudige manier worden teruggedrongen. De vloerverwarmingspomp zorgt continu voor stroming van warm water door de vloerverwarmingsbuizen. Een pompschakelaar schakelt de circulatiepomp uit als de cv-ketel geen warmte levert. Dit zorgt ervoor dat de pomp niet 24 uur per dag ingeschakeld is en dat kan aanzienlijk in de energiekosten schelen.

       

      4. Kies een energiezuinige vloerverwarmingspomp

      Wanneer u de pomp gaat vervangen of nieuwe vloerverwarming gaat aanleggen adviseren wij om een energiezuinige vloerverwarmingspomp aan te schaffen. Door te kiezen voor een energiezuinige pomp kunt u een hoop kosten besparen door ook op bovenstaande

       

      5. Isolatie en dichting

      De beste verwarmingspomp kan zijn werk niet effectief doen als de warmte zo weer uit uw huis ontsnapt. Controleer daarom:

       

      • Isolatie: een goed geïsoleerd huis houdt de warmte binnen, waardoor de verwarmingspomp minder hard hoeft te werken.
      • Kieren en naden: dicht kieren en naden af om te voorkomen dat warme lucht ontsnapt.

       

      Ga slim om met uw verwarmingspomp

      Door slim om te gaan met je verwarmingspomp kut u niet alleen bijdragen aan een duurzamere wereld, maar ook zorgen voor een aangenamer binnenklimaat en een lagere energierekening. Begin vandaag nog met het implementeren van deze tips en geniet van de voordelen die het oplevert!

      • Zonneveld

        Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2023 12:56

        Is er een mogelijkheid om met de ness thermostaat ook de circulatie pomp te schakelen van de vloer verwarming ?

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking