• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 7 Augustus 2021

   Wat is mechanische ventilatie en hoe werkt het?

   Tegenwoordig worden huizen steeds beter geïsoleerd. Dit leidt ertoe dat er minder natuurlijk ventilatie is, waardoor men steeds vaker kiest voor mechanische ventilatie. Het is bij nieuwbouwhuizen zelf verplicht om deze vorm van ventilatie te hebben. Wat mechanische ventilatie is en welke werking het heet leggen we u uit.

    

   Wat is mechanische ventilatie?

   Mechanische ventilatie zorgt voor een centrale afzuiging in een woning. Dit gebeurt door middel van verschillende ventilatoren en aangesloten ventilatiekanalen. Dit punten zorgen ervoor dat de vervuilde lucht in huis wordt afgezogen. Vaak worden de aanwezige ventilatieroosters in vochtige ruimtes geplaatst als de keuken en badkamer.

    

   Hoe werkt mechanische ventilatie?

   Bij een mechanisch ventilatiesysteem wordt er continu vervuilde lucht afgevoerd door een draaiende ventilatiemotor. Via de luchtkanalen in bijvoorbeeld uw badkamer, toilet of keuken kan de vervuilde lucht naar buiten worden gedrongen. Door middel van een regelknop of schakelaar kan dit er worden bepaald hoeveel lucht er wordt afgezogen. Over het algemeen zijn dat twee of drie standen. De frisse lucht komt weer naar binnen via de ramen en ventilatieroosters. Zo heeft u altijd een frisse en schone lucht in huis.

    

   Het belang van mechanische ventilatie

   Frisse lucht in een leefruimte is enorm belangrijk voor uw gezondheid. Met een goed ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat en voorkomt dat er vervuilde lucht in de ruimte blijft hangen. Vervuilde lucht kan leiden tot gezondheidsklachten en een vieze lucht in huis. Vooral wanneer uw huis goed geïsoleerd is adviseren wij om goed te ventileren in uw woning of pand.

    

   Hoe mechanische ventilatie te gebruiken

   Er zijn twee belangrijke punten voor een goede ventilatie in huis. Er moet voldoende frisse lucht naar binnen kunnen en de lucht moet goed kunnen stromen door het huis. Hier kan u zelf invloed op hebben. Om ervoor te zorgen dat de lucht zich in huis goed kan verplaatsen en er altijd lucht in huis komt, is het van belang om de roosters en/of raampjes altijd op een kier te laten. Om ook verse lucht in de slaapkamer te behouden doet u de roosters in de woonkamer 's nachts dicht en zet u de roosters en ramen in de slaapkamer open. Vergeet niet om de volgende ochtend de roosters in de woonkamer weer open te zetten. Als laatste adviseren wij om de mechanische ventilatie nooit uit te zetten, tenzij er een onderhoud is.

    

   Uw specialist in ventilatie

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij een ruim assortiment aan ventilatie voor in huis. Denk daarbij aan een flexibele ventilatieslang, verdeelbox en ventilatieroosters voor een perfect binnenklimaat. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor ventilatie. Wilt u een energiezuinige en gezonde leefomgeving. Dan kunt bij ons een WTW unit kopen. U kunt de WTW unit handmatig eenvoudig instellen en draadloos aansturen via de app op uw smartphone of tablet. Heeft u vragen over ventilatie? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »