• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 7 April 2021

   Vloerisolatie: hoe gaat u ermee om?

   Geen koude voeten meer met een warme ondervloer? Dan is vloerisolatie zeer aan te raden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de vloer te isoleren tegen de kou. Door uw vloer te isoleren zorgt u ervoor dat de temperatuur in uw huis aangenaam blijft een geen warmte verliest. Maar wat is een goede vloerisolatie? En hoe gaat u ermee om?

    

   Hoe werkt vloerisolatie?

   Met isolatiemateriaal kunt u de onderkant van uw vloer bedekken. Dat bedekken gebeurt vanuit de kruipruimte. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van PUR schuim dat tegen de onderkant van de vloer wordt gespoten. PUR schuim zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde waardoor de kou wordt tegengehouden en er geen warmte verloren gaat in uw ruimte. Ook kunnen andere isolatiematerialen worden gebruikt om uw vloer te isoleren. Denk daarbij aan isolatiekussens of isolatiefolie. Heeft u een houten, betonnen of andere vloer? Dan kunt u isolatie in de meeste gevallen toepassen. Onze reflectiefolie is direct toepasbaar onder hout, parket of laminaat.

    

   Welke methoden van vloerisolatie zijn er?

   Er zijn verschillende methoden om de ondervloer te van uw ruimte te isoleren. Allereerst is het goed om te weten dat er minimale hoogte van 50 centimeter nodig is om isolatiemateriaal aan te brengen in de kruipruimte. De kruipruimte is uitstekend te gebruiken om daar isolatiemateriaal aan te leggen. Hiervoor hoeft u de vloer ook niet aan te passen. Daarnaast is de isolatie ook niet zichtbaar omdat het onder de vloer ligt. Om die reden hoeft u dit niet netjes af te werken. Wel is het van belang dat het isolatiemateriaal straks en netjes wordt aangebracht om te beste besparing te realiseren. De volgende methoden zijn toepasbaar bij het nemen van vloerisolatie:

    

   • Bodemisolatie in kruipruimte
   • Isolatie aan de onderkant van de vloer
   • Nieuwe vloer met isolatie
   • Isolatie bovenop betonnen vloer
   • Isolatie van houten ondervloer

    

   Belangrijke tips voor het gebruik van isolatie

   Om goed voorbereid aan de slag te gaan met isolatie hebben we nog een aantal tips voor u in petto:

    

   1. Ga na of uw huis geschikt is voor vloerisolatie

   Vloerisolatie werkt het beste als u een kruipruimte of een kelder onder de vloer heeft. Als u een betonnen vloer heeft die direct op de grond rust, is vloerisolatie mogelijk niet geschikt. Raadpleeg een isolatiespecialist om te bepalen welk type isolatie het beste bij uw huis past.

    

   2. Kies het juiste isolatiemateriaal

   Vloerisolatie kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder glaswol, steenwol, schuim en zelfs kurk. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij de keuze van het materiaal moet rekening worden gehouden met zaken zoals de dikte, het gewicht, de dichtheid en de isolatiewaarde. Een isolatiespecialist kan u helpen bij het kiezen van het juiste materiaal.

    

   3. Laat de isolatie installeren door een professional.

   Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf vloerisolatie te installeren, is het over het algemeen aan te raden om een professionele isolatiebedrijf in te schakelen. Een installatiebedrijf kan u helpen bij het kiezen van het juiste materiaal, het correct plaatsen van de isolatieplaten en het effectief afwerken van de installatie. Bovendien geeft een professioneel geïnstalleerde vloerisolatie u de zekerheid dat deze op de juiste manier is geïnstalleerd.

    

   4. Maak gebruik van subsidies voor energiebesparing.

   Er zijn verschillende subsidies en regelingen beschikbaar die u kunnen helpen uw vloerisolatieproject te financieren. Deze omvatten lokale, provinciale en nationale regelingen. Sommige energieleveranciers bieden ook subsidies voor energiebesparing. Neem contact op met een isolatiespecialist of controleer op de website van de gemeente of provincie om te zien welke subsidies en regelingen beschikbaar zijn.

    

   5. Blijf op de hoogte van het onderhoud van uw vloerisolatie.

   Net als bij andere huisverbeteringsprojecten, is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw vloerisolatie uit te voeren om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken. Controleer regelmatig op vocht, schade of andere problemen die de prestaties van de isolatie kunnen beïnvloeden. Als u problemen opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met een isolatiespecialist om deze te verhelpen.

    

   Welke vloerisolatie is het beste?

   Zoals u al heeft gelezen kan vloerisolatie op verschillende manieren worden toegepast. Maar welke vloerisolatie is het beste? Dat is per situatie verschillend. Bij 123InstallatieMaterialen geven we graag advies over welke vloerisolatie het meest geschikt is voor uw woning. Door vloerisolatie aan te leggen en gebruik te maken van elektrische vloerverwarming kunt u het maximale rendement behalen. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »