• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 25 Augustus 2021

   Is ventilatie verplicht bij renovatie en nieuwbouw?

   Ventilatie bij renovatie

   Wanneer u met een renovatie aan de slag gaat bent u wettelijk niet verplicht om ventilatie te nemen. Toch adviseren wij om gebruik te maken van een ventilatiesysteem gezien dit voordelen met zich meebrengt.

   U kunt dan kiezen voor ventilatiesysteem C of D. Bij ventilatiesysteem C wordt de verse lucht om natuurlijke wijze naar binnengebracht in de woning. Hierbij is het van belang om ventilatieroosters in de natte ruimtes (badkamer en keuken) te nemen wanneer uw ramen en deuren minder kunnen ventileren door de isolatie. Kiest u voor ventilatiesysteem D? Dan is de ventilatie volledig op elkaar afgestemd waarbij er ook geen koude lucht naar binnen komt. Bij een grondige renovatie adviseren wij te kiezen ventilatiesysteem D. Dit vraagt een grotere investering dan ventilatiesysteem D, maar bespaart op lange termijn kosten.

   Ventilatie bij nieuwbouw

   We kunnen er heel kort over zijn. Bij nieuwbouw is een ventilatiesysteem verplicht. Sinds 2006 moeten alle nieuwbouwwoningen voorzien zijn van een mechanisch ventilatiesysteem. Ook deze ventilatiesystemen worden over het algemeen geplaatst in de badkamer of keuken. Voor de badkamer adviseren wij gebruik te maken van een slimme badkamer ventilator die eenvoudig in gebruik is.

   Waarom ventilatie bij renovatie en nieuwbouw zo belangrijk is

   Zoals bekend is ventilatie in een woning of pand belangrijk voor onze gezondheid. Het zorgt ervoor dat we continu schone lucht om ons heen hebben wat gezondheidsklachten vermijdt. Om het maximale rendement van een ventilatiesysteem te behouden adviseren wij om de onderhoud van ventilatie periodiek uit te voeren. Zorg er daarnaast voor dat uw ventilatiesysteem altijd aan staat tenzij er een grote onderhoud is.

   Uw ventilatiespecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan ventilatie en verwarming voor in uw pand of woning. Wij streven ernaar om onze producten de volgende dag aan huis te leveren! Zo leveren we verschillende ventilatieroosters, vewarmingsbuizen of een flexibele ventilatieslang voor een optimaal rendement. Heeft u vragen? Dan staan wij u graag te woord.

   • G.O.Scholten

    Geplaatst op dinsdag 10 januari 2023 22:55

    Goedenavond,
    Ik lees met belangstelling uw info. En zo kom ik tegen dat bestaande bouw wat luchtverversing betreft niet onder het bouwbesluit valt. Is dat ook het geval wanneer deze (totaal gerenoveerd) wordt? En met name vraag ik dit ivbm utiliteitsbouw waarvoor ik kort gezegd in het bouwbesluit terug vind dat er in luchtverversing van 25 m3 per persoon per uur in een ruimte dient te worden voorzien. Maar dat geld dus niet voor bestaande bouw en dus ook ongeacht het aantal aanwezigen? Het viel mij n.l. Op dat er in België €100 voor elke 25 m3 te kort in rekening gebracht wordt. Wat al gauw een serieus bedrag te zien geeft. Van daar dat ik erg benieuwd ben naar uw antwoord.
    Vriendelijke groet Gerard,

   Toon meer

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »