Sluiten

Categorieën

Filters
  Thijme van Brakel - Dinsdag 26 Augustus 2021

  Is ventilatie verplicht bij renovatie en nieuwbouw?

  Ventilatie bij renovatie

  Wanneer u met een renovatie aan de slag gaat bent u wettelijk niet verplicht om ventilatie te nemen. Toch adviseren wij om gebruik te maken van een ventilatiesysteem gezien dit voordelen met zich meebrengt.

  U kunt dan kiezen voor ventilatiesysteem C of D. Bij ventilatiesysteem C wordt de verse lucht om natuurlijke wijze naar binnengebracht in de woning. Hierbij is het van belang om ventilatieroosters in de natte ruimtes (badkamer en keuken) te nemen wanneer uw ramen en deuren minder kunnen ventileren door de isolatie. Kiest u voor ventilatiesysteem D? Dan is de ventilatie volledig op elkaar afgestemd waarbij er ook geen koude lucht naar binnen komt. Bij een grondige renovatie adviseren wij te kiezen ventilatiesysteem D. Dit vraagt een grotere investering dan ventilatiesysteem D, maar bespaart op lange termijn kosten.

  Ventilatie bij nieuwbouw

  We kunnen er heel kort over zijn. Bij nieuwbouw is een ventilatiesysteem verplicht. Sinds 2006 moeten alle nieuwbouwwoningen voorzien zijn van een mechanisch ventilatiesysteem. Ook deze ventilatiesystemen worden over het algemeen geplaatst in de badkamer of keuken. Voor de badkamer adviseren wij gebruik te maken van een slimme badkamer ventilator die eenvoudig in gebruik is.

  Waarom ventilatie bij renovatie en nieuwbouw zo belangrijk is

  Zoals bekend is ventilatie in een woning of pand belangrijk voor onze gezondheid. Het zorgt ervoor dat we continu schone lucht om ons heen hebben wat gezondheidsklachten vermijdt. Om het maximale rendement van een ventilatiesysteem te behouden adviseren wij om de onderhoud van ventilatie periodiek uit te voeren. Zorg er daarnaast voor dat uw ventilatiesysteem altijd aan staat tenzij er een grote onderhoud is.

  Uw ventilatiespecialist

  Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan ventilatie en verwarming voor in uw pand of woning. Wij streven ernaar om onze producten de volgende dag aan huis te leveren! Zo leveren we verschillende ventilatieroosters, vewarmingsbuizen of een flexibele ventilatieslang voor een optimaal rendement. Heeft u vragen? Dan staan wij u graag te woord.

  • w.f.van der vegt

   Geplaatst op maandag 3 oktober 2022 14:01

   Geachte Lezer,
   Heb een vraag .Woon in een oude woning van 1921, 1 steens muren, alleen de ramen tripple A glas, vloerisolatie en een lichte vorm van dak isolatie{noppenfolie} Heeft het nut en zin om een mechanische afzuiginstallatie in mijn woning aan te brengen als ik zoveel warmte verlies heb in mijn woning. Of moet er eerst een volledige isolatie plaats vinden alvorens ik over ga tot het plaatsen van de M.A? Heeft het wel nut om deze onder deze omstandigheden te plaatsen? Zie uw reactie gaarne tegemoet,
   Met vriendelijke groet,
   fred van der Vegt

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »