• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 30 Mei 2021

   Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

   Een laminaat vloer is iets wat veel gebruik wordt in ruimtes. Wanneer u daarnaast ook nog uw ruimte van vloerverwarming wilt voorzien, het belangrijk om te weten of laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Is laminaat wel zo geschikt voor vloerverwarming? En waar moet u op letten bij deze combinatie? In dit blog vertellen we hier alles over.

    

   Welke soort laminaat is geschikt voor vloerverwarming?

   Vrijwel de meeste soorten laminaat zijn prima te combineren met vloerverwarming. Wel is het daarbij van belang dat er goed op de temperatuur wordt gelet. Het gaat hier namelijk om een combinatie van laminaat en vloerverwarming met een lage temperatuur. Daarnaast is het van belang om bij het leggen goed te kijken naar de ondervloer. Denk hierbij aan de warmteweerstand (R) die niet te hoog mag zijn. De warmteweerstand mag niet hoger zijn dan 0,15 m²K/W.

    

   Ondervloer

   Wanneer u kiest voor de combinatie van laminaat en vloerverwarming is het belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Hiervoor raden wij af een ondervloer van schuim te nemen omdat er lucht in zit waardoor het een isolerende werking heeft. U kunt het beste kiezen voor een ondervloer van PU rubber.

    

   Elektrische vloerverwarming met laminaat

   Vloerverwarmingssystemen kunnen worden onderverdeeld in twee types: elektrisch en op waterbasis. Het type vloerverwarmingssysteem dat gebruikt wordt, bepaalt of laminaatvloeren geschikt zijn of niet. Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn dun en ontworpen om onder laminaatvloeren te plaatsen. Vloerverwarmingssystemen op waterbasis zijn daarentegen dikker en vereisen een stevigere ondervloer. Het is belangrijk om het type vloerverwarming te kennen voor je een laminaatvloer overweegt.

    

   Elektrische vloerverwarming is in de meeste gevallen geschikt in combinatie met een laminaat vloer. Wel is het hierbij van belang dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Wanneer de temperatuur snel stijgt kan het laminaat namelijk gaan vervormen. 

    

   Ons advies

   Wij adviseren om u vooraf goed te informeren over het laminaat. Vaak is dunner laminaat minder goed geschikt in combinatie met vloerverwarming en raden dit dus af. Bij het leggen van laminaat op de vloerverwarming is het van belang dat de vloer droog is. Het is goed om het laminaat op voorhand (48 uur) in de ruimte te leggen waar het laminaat komt te liggen. Zo kan het laminaat alvast wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Belangrijk is dat het laminaat vlak op de grond wordt gelegd. 

    

   Heeft u meer vragen over vloerverwarming? Dan staan wij als vloerverwarmingsspecialist voor u klaar. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim aanbod aan hoogwaardige vloerverwarmingsproducten. Denk daarbij aan een MAGNUM Heatboard voor droogbouw vloerverwarming. Of een kwalitatief hoogwaardige MAGNUM verwarmingsmat voor uw elektrische vloerverwarming. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking