• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 28 Februari 2023

   Hoe werkt verwarmingsfolie?

   Wanneer het buiten kouder wordt, willen we binnen graag wat meer warmte. In de wintermaanden gebruiken we vaak de verwarming om ons huis of appartement op te warmen. het verwarmen van uw woning kan soms lang duren en hoog oplopen in de kosten. Gelukkig is er een manier waarop je geld kunt besparen op je verwarmingselementen, namelijk verwarmingsfolie! In deze blog leggen we uit hoe verwarmingsfolie werkt en waarom het zo populair is geworden voor huishoudens.


   Hoe verwarmingsfolie werkt?

   Verwarmingsfolie wordt aangebracht op het oppervlak waar de warmte moet worden toegepast. De folie wordt dan aangesloten op een thermostaat en warmtetang. Wanneer de thermostaat aangezet wordt, stuurt hij een elektrische stroom door de folie die elektromagnetische straling produceert. Deze straling verhit het oppervlak waarop de folie is aangebracht en zorgt ervoor dat de ruimte snel opwarmt.

    

   Verwarmingsfolie is een relatief nieuwe vorm van verwarming en is daarom minder bekend dan andere vormen van verwarming, zoals radiatoren of vloerverwarming. Verwarmingsfolie kan worden gebruikt in verschillende situaties. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik in een woning of bedrijfspand tijdens de wintermaanden. Door de folie in de woning of bedrijfspand aan te brengen, kunt u ervoor zorgen dat u altijd een plekje hebt waar u kunt zijn zonder dat u in de kou hoeft te zitten. Ook in een garage of schuur is verwarmingsfolie ideaal om toe te passen voor hetzelfde doel. Bijvoorbeeld voorkomen dat er condens ontstaat door temperatuursverschillen tussen buitengebruik en binnengebruik. Bovendien is het dunne ontwerp van de folie ideaal om plaats te besparen in kleinere ruimtes, zoals garages.

    

   Kiezen voor verwarmingsfolie?

   Als u op zoek bent naar een efficiënte, betaalbare en milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen, dan is verwarmingsfolie een goede optie. Verwarmingsfolie is een unieke technologie die het mogelijk maakt om warmte naar verschillende kamers in uw huis te sturen.

    

   Er zijn verschillende redenen waarom mensen kunnen kiezen voor verwarmingsfolie in hun huizen. Eén van de belangrijkste redenen is dat het systeem erg energie-efficiënt is, aangezien er geen hitteverlies optreedt tussen de bron van de warmte (bijvoorbeeld een radiator) en de ruimtes waarin deze moet worden gestraald, betekent dit dat er veel minder energieverlies plaatsvindt met dit systeem. Daarnaast biedt verwarmingsfolie ook eenvoudige installatie mogelijkheden en vereist het vrijwel geen onderhoud, wat betekent dat u er jarenlang plezier van zult hebben zonder problemen te ondervinden!

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »