• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zaterdag 23 April 2023

   Hoe werkt een knelfitting?

   Als uw de leidingen in uw huis of bedrijf aan het installeren bent, heeft u misschien wel eens gehoord van een knelfitting. Misschien vraagt u zichzelf af hoe deze fitting precies werkt? Een knelfitting is een essentieel onderdeel van het installatiewerk en het is belangrijk om te begrijpen hoe dit onderdeel werkt en waarom het zo belangrijk is om te gebruiken. In dit blog gaan we in op hoe een knelfitting precies werkt en waar het voor wordt gebruikt.

    

   Gebruik van een knelfitting

   Een knelfitting wordt gebruikt om twee koperen buizen met elkaar te verbinden. Het bestaat uit 3 delen: het hulpstuk, de knelring en de moer. De buis wordt in het hulpstuk gestoken en vervolgens schuif je de knelring over de buis heen. De moer duwt u over de knelring heen, en deze draait u vervolgens vast op het hulpstuk. Door deze moer aan te draaien, wordt de knelring samengedrukt en zal deze zich vastgrijpen in de koperen buis.

    

   Het voordeel van een knelfitting is dat deze gemakkelijk te installeren is, in vergelijking met andere fittingen. U heeft geen speciale apparatuur nodig, zoals bij een soldeerverbinding bijvoorbeeld, en de installatie kan relatief snel worden gedaan. Het is daarom een populaire optie bij het installeren van leidingen in woningen en bedrijven.

    

   Een ander belangrijk voordeel van een knelfitting is hoe goed deze zich vastgrijpt in de buis. Dit type fitting is zeer betrouwbaar en zal er voor zorgen dat u geen last zal hebben van waterlekkages. Zolang de buizen de juiste maat hebben en de fittingen goed zijn geïnstalleerd, hoeft u zich geen zorgen te maken over lekkages in de toekomst.

    

   Een ander voordeel is dat het relatief makkelijk is om lekkages te repareren als deze toch voorkomen. Als u bijvoorbeeld een lekkage tegenkomt bij een knelfitting, is het gemakkelijk om deze te demonteren en opnieuw te installeren. Dit kan heel snel worden gedaan en u hoeft niet hele secties van het leidingwerk te vervangen. Het is slechts een kwestie van de fitting opnieuw installeren.

    

   Het onderhoud van een knelfitting is ook gemakkelijk. Zorg er altijd voor dat de moer stevig vastgedraaid is om te voorkomen dat er lekkage optreedt. Als je last hebt van een lekkende knelfitting, controleer dan of de moer voldoende is aangedraaid. Als dit niet het geval is, draai de moer dan wat strakker tot het lek is gestopt.

    

   Knelfitting kopen

   Nu weet u hoe een knelfitting werkt en waarom het zo nuttig is. Het is een betrouwbare en populaire keuze voor het installeren van leidingen in huizen en bedrijven. Of u nou een ervaren installateur bent of als u dit voor het eerst doet, een knelfitting is zeker iets om te overwegen. Het is gemakkelijk te installeren, betrouwbaar en als er toch een lekkage optreedt, is het gemakkelijk om te repareren. Hopelijk heeft deze blogpost u geholpen om meer te weten te komen over de knelfitting en waarvoor deze precies gebruikt wordt!

    

   Bij 123InstallatieMaterialen beschikken wij over verschillende soorten knelfittingen. Daarnaast bieden we een ruim assortiment aan installatiematerialen. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming of om uw huis te verwarmen en verduurzamen. Of denk aan verschillende boilers zoals een doorstroomboiler, close in boiler of staande boiler voor direct warm water. Op zoek naar meer installatiematerialen? Ontdek dan onze assortiment! 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »