• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 15 Maart 2023

   Hoe lang blijft water warm in een boiler?

   Als u net een nieuwe boiler hebt geïnstalleerd of een oude hebt vervangen, is een van de dingen waar u misschien aan denkt hoe lang het water warm zal blijven. Veel mensen denken dat water lang warm blijft in een boiler. Dit is echter niet het geval. Water blijft slechts korte tijd warm in een boiler. Om het water warm te houden, moet de ketel vaak aangezet worden. Daarnaast hangt dit af van verschillende factoren. We zullen hier wat tips geven over hoe u ervoor kunt zorgen dat het water in de boiler zo lang mogelijk warm blijft.

    

   Hoe lang blijft water warm in een boiler?

   Het antwoord op deze vraag hangt af van een paar factoren. De grootte van de boiler, het materiaal waarvan deze gemaakt is en hoe vaak hij gebruikt wordt, spelen allemaal een rol in hoe lang het water warm blijft. Over het algemeen blijft water in een boiler echter hooguit een paar uur warm. 

    

   Als u het water in uw boiler langer warm wilt houden, moet u de boiler vaker aanzetten. Dit kan door een timer te gebruiken of door de ketel handmatig aan te zetten wanneer u weet op welk moment u warm water nodig heeft. Houd er rekening mee dat boilers energie gebruiken om het water op te warmen, dus vaker aanzetten zal uw energierekening verhogen. Hieronder een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw boiler warm blijft:

    

   1. Zorg ervoor dat de boiler op de juiste temperatuur staat. De meeste boilers kunnen worden ingesteld op een temperatuur tussen de 60 en 70 graden celsius. Hoe hoger de temperatuur, hoe langer het duurt voordat het water afkoelt. Als u niet zeker weet welke temperatuur u moet gebruiken, raadpleeg dan de handleiding van je boiler of neem contact op met een professional.

   2. Zorg ervoor dat de deksel van de boiler goed dicht zit. Een open deksel laat warmte ontsnappen en kan ervoor zorgen dat het water sneller afkoelt. Als er iets is wat u niet wilt is dat koud water uit uw douche komt als u er net in stapt!

   3. Wees voorzichtig met het open en sluiten van de kraan. Wanneer u de kraan opendraait, laat dan alleen zo veel water als nodig is voor wat u nodig heeft eruit lopen. Als u bijvoorbeeld eerst wat koud water nodig heeft voordat het warme uit de boiler komt, draai dan eerst de kraan met koud water open en laat die even lopen voordat u ook de warme kraan opendraait. Dit helpt voorkomen dat er warme lucht uit de boiler ontsnapt en helpt ook bij het besparen van energie!

    

   Over het algemeen kunt u verwachten dat het water in uw ketel ongeveer een uur warm blijft. Er zijn echter een paar factoren die dit kunnen beïnvloeden, zoals de grootte van uw boiler en het type boiler dat u heeft. Daarnaast speelt ook de frequentie waarmee u uw ketel gebruikt een rol in hoe lang het water warm blijft. Houd daarnaast bovengenoemde tips in gedachten wanneer u uw boiler gebruikt, zodat u zeker weet dat u er het maximale uit haalt.

    

   Tips voor behoud van warm water

   • Controleer de isolatie: zorg ervoor dat je boiler goed is geïsoleerd.
   • Regelmatig onderhoud: een goed onderhouden boiler werkt efficiënter.
   • Thermostaatinstelling: overweeg de thermostaat lager te zetten wanneer u niet thuis bent.
   • Gebruik warm water strategisch: beperk de hoeveelheid warm water die u in een keer gebruikt.
   • Boiler upgrade: als uw boiler oud is, overweeg dan een moderner, energie-efficiënter model.

    

   Door stil te staan bij deze vragen en tips kunt uw energieverbruik voor warm water verminderen en uw ecologische voetafdruk verkleinen. De sleutel tot een warme douche bij thuiskomst is om slim om te gaan met de manier waarop we onze warmwaterbronnen gebruiken en onderhouden.

    

   Uw specialist in boilers

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een breed assortiment aan boilers. Denk daarbij aan een doorstroomboiler, staande boiler of close in boiler. Ontdek welke boiler bij uw situatie past. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste boiler? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

    

   boiler keuzehulp

   • Harry Kolman

    Geplaatst op zaterdag 10 februari 2024 10:25

    Beste,
    Ik overweeg een boiler voor al het tapwater in huis. Mijn idee daarbij is om deze te laten opwarmen door mijn zonnepanelen. D.w.z. dat zo tussen 12:00-18:00u de boiler aan staat en dat het water dan warm genoeg blijft om de volgende ochtend te kunnen douchen.
    In uw artikel over hoe lang een boiler warm blijft, lijkt het erop dat mijn idee niet werkt.
    Kunt u mij adviseren?

    Vriendelijke groet, Harry Kolman

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking