• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 19 Oktober 2021

   Hoe diep leg ik vloerverwarming?

   Vloerverwarming is niet alleen een luxe toevoeging aan uw woning; het is ook een efficiënte manier om uw huis te verwarmen. Maar een vraag die vaak opkomt bij het installeren van vloerverwarming is hoe diep deze moet worden gelegd. In dit blog zullen we deze vraag beantwoorden en u door het proces leiden om ervoor te zorgen dat uw vloerverwarming optimaal functioneert.

    

   Waarom is de diepte van belang?

   De diepte waarop vloerverwarming wordt geïnstalleerd, is cruciaal voor de efficiëntie en effectiviteit ervan. Te diep leggen kan ervoor zorgen dat de warmte niet goed door de vloer dringt, terwijl te ondiep leggen kan leiden tot schade aan de leidingen en onvoldoende bescherming biedt tegen temperatuurschommelingen.

    

   Wat bepaalt de ideale diepte?

   Type vloer

   De diepte waarop vloerverwarmingsbuizen worden gelegd, hangt grotendeels af van het type vloer dat u heeft. Bijvoorbeeld:

   • Betonnen vloer: Voor een betonnen vloer wordt meestal een diepte van 10-15 cm aanbevolen.
   • Houten vloer: Bij een houten vloer varieert de diepte tussen 2-5 cm, afhankelijk van de dikte van de vloerplanken.

    

   Isolatie

   Voldoende isolatie onder de vloerverwarming is essentieel om warmteverlies naar beneden te voorkomen. Een goed geïsoleerde ondervloer zorgt ervoor dat de warmte naar boven wordt geleid, naar de ruimte die u wilt verwarmen.

    

   Buissysteem

   Er zijn verschillende types buissystemen voor vloerverwarming, zoals natte systemen en droge systemen. De installatie-instructies kunnen variëren, dus het is belangrijk om de specificaties van de fabrikant te volgen.

    

   Stappen voor de installatie

   1. Voorbereiding van de ondervloer

   Zorg ervoor dat de ondervloer schoon en vrij van obstakels is. Plaats een isolatielaag om warmteverlies te minimaliseren.

    

   2. Leggen van de buizen

   Volg de patroonrichtlijnen (meander- of slakkenhuispatroon) en bevestig de buizen met beugels of een montagesysteem. Houd rekening met de aanbevolen afstand tussen de buizen voor een gelijkmatige warmteverdeling.

    

   3. Controleren van de diepte

   Controleer regelmatig of de buizen op de juiste diepte liggen. Gebruik een waterpas en meetinstrumenten om ervoor te zorgen dat alles volgens de specificaties is geïnstalleerd.

    

   4. Dek de buizen af

   Voor betonnen vloeren giet u beton over de buizen tot de gewenste diepte is bereikt. Voor houten vloeren plaatst u een afwerkingslaag, zoals een gietvloer of tegels, die geschikt is voor gebruik met vloerverwarming.

    

   5. Test het systeem

   Voordat u de vloer volledig afwerkt, moet u het systeem testen om te controleren op lekken en de juiste werking. Dit voorkomt toekomstige problemen en garandeert een efficiënte werk

    

    

   Advies nodig bij het leggen van vloerverwarming?

   We hopen u na het lezen van dit artikel zo goed mogelijk te hebben geïnfomeerd over het leggen van vloerverwarming. Mocht u er niet helemaal uitkomen dan helpen wij u graag verder. Bij 123InstallatieMaterialen houden wij ons dagelijks bezig met vloerverwarming. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment voor watergedragen, elektrische vloerverwarming en ventilatie. Weet u nog niet welk vloerverwarmingssysteem u moet kiezen? Bij 123InstallatieMaterialen adviseren wij MAGNUM vloerverwarming voor kwaliteit en een aangename temperatuur in huis!

    

   Vloerverwarming offerte

   • Arjan Bakker

    Geplaatst op vrijdag 17 mei 2024 10:41

    Goedemorgen,

    Wij zijn van plan om vloerverwarming aan te leggen in een nieuwe betonvloer van 18 cm dik, met daaronder 10 cm pir isolatie. De aannemer adviseert om de leiding op de onderste betonmat te leggen, omdat deze anders te hoog komt. Dit betekent wel dat de verwarming dan op 14 cm dipte komt. Kan dat wel, of is dat te diep?

    Met vriendelijke groet,

    Arjan Bakker

   Toon meer

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking