• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 14 Januari 2024

   Energie-efficiëntie: de vergelijking tussen staande en hangende boilers

   Een boiler is van belang voor een huishouden met warm water op de gewenste plekken. Het zorgt voor warm water om te douchen, de afwas te doen en de was te draaien. Maar wat is de beste optie voor uw huis als het gaat om de keuze tussen een staande of hangende boiler? Beiden zijn beschikbaar op de markt en beiden werken ongeveer op dezelfde manier. Toch zijn er verschillen in efficiëntie en kosten. In dit artikel gaan we de vergelijking maken tussen de twee, en de voor- en nadelen van beide opties bespreken.

    

   De eerste verschillen op een rijtje

   Het belangrijkste voordeel van de hangende boiler is dat het minder ruimte in beslag neemt in uw huis. In tegenstelling tot de staande boiler is de hangende variant eenvoudig te monteren en kan deze binnen enkele uren worden geïnstalleerd. Daarnaast bespaart de hangende boiler zoals een doorstroomboiler of close in boiler energie omdat deze minder water nodig heeft om op te warmen in tegenstelling tot de staande boiler. Dit is te danken aan het feit dat het water direct in het apparaat wordt opgewarmd, waardoor er minder tijd nodig is om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Dit maakt de hangende boiler tot een ideale keuze voor kleinere huishoudens.

    

   De staande boiler neemt over het algemeen meer ruimte in beslag ten opzichte van de hangende variant. Dit maakt de staande variant iets minder efficiënt omdat er meer tijd en energie nodig is om het water op te warmen. Ook resulteert dit in hogere energiekosten en minder algehele efficiëntie voor kleinere woningen. Maar de staande boiler heeft ook voordelen, aangezien het een breder scala aan formaten en mogelijkheden biedt in vergelijking met de hangende variant. Dit betekent dat het ideaal is voor grotere of meer complexe huishoudelijke instellingen. Een goede keuze voor een staande boiler zijn huizen met meerdere verdiepingen. 

    

   Levensduur

   Staande boilers zijn bekend om hun lange levensduur en de mogelijkheid om grote hoeveelheden warm water op te slaan. Dit is perfect voor grotere gezinnen. Bovendien hoeven staande boilers niet per se te worden opgehangen, wat betekent dat ze geschikt zijn om te worden geïnstalleerd in kelders of andere ruimtes die hiervoor bestemd zijn. Over het algemeen hebben hangende boilers de neiging om minder lang mee te gaan in vergelijking met staande boilers. Dit komt omdat de hangende variant meer onderhoud nodig heeft, wat kan leiden tot langdurige schade op de lange termijn. De staande boiler vereist minder onderhoud en kan jarenlang meegaan zonder problemen. Dit betekent dat de initiële kosten van een staande boiler misschien hoger zijn dan een hangende, maar uiteindelijk kunnen deze beter presteren en minder onderhoudskosten met zich meebrengen.

    

   Prijs

   Tot slot is er ook een verschil in prijs tussen de twee. In de meeste gevallen is de staande boiler duurder in vergelijking met de hangende boiler. De prijs hangt ook af van het type merk, de grootte en de installatiekosten. Het is belangrijk om beide opties te overwegen voordat u de uiteindelijke beslissing neemt voor uw huishouden.

    

   Welke boiler past bij uw situatie?

   Dus welke keuze moet u nu maken? Een staande of hangende boiler? Beide opties geschikt zijn voor verschillende huishoudens. Als u een kleinere ruimte heeft en besparing op energie en ruimte belangrijk voor u zijn, dan is de hangende boiler ideaal. Maar als u een groter huishouden heeft en op zoek bent naar betrouwbaarheid en een breder scala aan opties, dan is de staande boiler waarschijnlijk de betere optie. Vergeet niet om beide opties te vergelijken voordat u uiteindelijk een beslissing maakt en om professioneel advies te vragen. Hiervoor kunt kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

   • Ton Kock

    Geplaatst op donderdag 4 januari 2024 15:21

    Hallo,

    Ik vind dit een raar verhaal.
    Kun je aan tonen, dat een staande boiler anders werkt, dan een hangende boiler?
    Kun je aantonen, dat de ene meer onderhoud nodig heeft, dan de andere?
    Kun je aantonen, wat je aan verschillen noemt en waarom dat zo is?
    Kun je aantonen, dat en waarom een hangende boiler meer onderhoud nodig heeft?
    Kun je aantonen, dat en waarom een hangende boiler eerder afgeschreven moet worden?
    En dan wel met echte feiten komen. Niet van ik denk dat etc.
    Met vriendelijke groeten,
    Ton Kock

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »