• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Vrijdag 26 Augustus 2022

      De aandachtspunten bij het plaatsen van een tweede toilet

      Wij nemen aan dat u tenminste één toilet in huis heeft. Het kan natuurlijk voorkomen dat u interesse heeft om een tweede toilet in huis te plaatsen. Dit maakt het namelijk makkelijker om op verschillende plekken in huis te toiletten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een toilet op uw (nieuwe) badkamer. In dit blog nemen wij je mee in de mogelijkheden en aandachtspunten bij het plaatsen van een tweede toilet.

       

      Afvoer

      De afvoer van een toilet werkt net even anders dan bij een douche. Waar bij een douche een afvoer met een diameter van 75 millimeter voldoet, moet deze voor het toilet minimaal 110 millimeter zijn. In huizen waar er boven geen toilet zit, is er vaak geen geschikte afvoer aanwezig. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan bij het plaatsen van een toilet. Vaak gaat het om een tweede toilet op de eerste of tweede verdieping. De afvoer loopt dan niet door naar boven waardoor er geen toilet kan worden aangesloten.

       

      Aansluiting riolering

      Stel je hebt al een tweede toilet, maar wilt deze vervangen. Dat is dat natuurlijk mogelijk. Jouw oude toilet is naar alle waarschijnlijkheid aangesloten op een afvoerpijp met een diameter van 110 millimeter. Je in deze situatie de afvoer gebruiken om uw toilet op aan te sluiten. Let op: niet alle baden zijn aangesloten op een afvoer van 110 millimeter, verstandig is om dit eerst te controleren voordat u besluit een toilet te plaatsen.

       

      Een tweede toilet kopen bij uw specialist?

      Bij 123InstallatieMaterialen geven wij u graag advies omtrent sanitair. Naast dat wij u graag tips en advies geven, bieden wij verschillende toiletten aan voor op uw badkamer. Wilt u een toilet kopen? Neem gerust een kijkje op onze webshop. Bij vragen of advies kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord!

       

      Naast het hebben van een toilet is het belangrijk om een comfortabele ruimte te creëren in de ruimte waar het toilet komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Het is namelijk belangrijk dat de badkamer een fijne temperatuur heeft en het water dat u gebruikt ook altijd snel warmt wordt. Hiervoor hebben wij bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming voor een fijne temperatuur in de vloer en een close in boiler voor het genereren van warm water. 

       

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking