• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Betekenis: tegellijm

   Tegellijm is een soort lijm die speciaal ontwikkeld is voor het vastzetten van tegels op vloeren en muren. Het heeft een hoge dichtheid en moet daarom in kleine hoeveelheden worden aangebracht voor het beste resultaat. Het doel van tegellijm is om een sterke hechting te bieden tussen de tegel en de ondergrond, terwijl het tegelijk flexibel genoeg is om een ​​beetje te bewegen als dat nodig is.

    

   Er zijn verschillende soorten tegellijm beschikbaar. De meest voorkomende zijn poedervormige lijm en vloeibare lijm. Poedervormige tegellijm moet worden gemengd met water voordat het kan worden gebruikt, terwijl vloeibare tegellijm kant-en-klaar is en rechtstreeks uit de verpakking kan worden gebruikt. Het type tegellijm dat u gaat gebruiken, hangt af van het type tegel en de ondergrond waarop het wordt aangebracht. Bij het kiezen van de juiste tegellijm moet er ook rekening worden gehouden of de tegels binnen of buiten worden geplaatst. Bij buitengebruik is het belangrijk om een ​​tegellijm te kiezen die bestand is tegen weersinvloeden zoals regen en vorst. Voor binnenruimtes kan een standaardtegellijm goed werken.

    

   Tegellijm moet daarnaast ook worden aangebracht op een schoon en glad oppervlak. Als het oppervlak ongelijk is, kan dit de hechting van de tegels verminderen. Verder is het belangrijk om tegellijm aan te brengen met behulp van een getande spaan om het overtollige materiaal te verwijderen en om ervoor te zorgen dat de tegels op gelijke hoogte worden geplaatst. Na het aanbrengen van de tegellijm, moet u ervoor zorgen dat de tegels op hun plaats blijven. Dit kan door de tegels lichtjes aan te drukken met een rubberen hamer om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten. Na voltooiing van het project moet de tegellijm uitharden. Dit duurt meestal 24-48 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

    

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking