• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 26 Augustus 2023

   Wanneer vloerverwarming aan na egaliseren?

   Vloerverwarming is een populaire optie voor het verwarmen van huizen en gebouwen. Er zijn verschillende soorten voordelen heeft ten opzichte van traditionele radiatoren. Daarnaast is het energiezuinig, zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en creëert meer ruimte in de kamer. Maar wat als u net een nieuwe vloer hebt geëgaliseerd? Wanneer is dan het meest veilige moment om de vloerverwarming aan te zetten? In dit artikel geven we daar antwoord op.

    

   Heb geduld

   Voordat u de vloerverwarming aanzet, is het belangrijk om te wachten tot de egaline volledig is uitgehard. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de type egaline en de dikte van de laag. Een dunne laag egaline droogt sneller dan een dikke laag. In de meeste gevallen is het advies om minstens 5 tot 7 dagen te wachten voordat u de vloerverwarming aan zet. U zult dus even geduld moeten voordat u daaderkelijk kunt genieten van uw vloerverwarmingssysteem. Zorg er daarnaast voor dat de temperatuur van de ruimte waar de vloerverwarming geïnstalleerd is, constant is en niet lager is dan 10°C graden. 

    

   Geleidelijke opwarming

   Nadat de egaline volledig is uitgehard en de vloerverwarming is geïnstalleerd, is het tijd om de vloerverwarming thermostaat langzaam te verhogen. Begin met een temperatuur van 15°C graden en verhoog deze vervolgens elke dag met 2°C graden totdat de gewenste temperatuur bereikt is. Op deze manier kunnen de vloerverwarmingsbuizen geleidelijk opwarmen en voorkomt u scheuren in de vloer. Zet de vloerverwarming niet in één keer aan op de gewenste temperatuur, want dit kan niet alleen scheuren in de vloer veroorzaken, maar ook de levensduur van de vloerverwarming verkorten.

    

   Naast het geleidelijk opwarmen van de vloerverwarming, is het ook raadzaam om de luchtvochtigheid in de ruimte te controleren. Een te lage luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat de vloer uitdroogt, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan. Houd de luchtvochtigheid in de ruimte daarom op een gezond niveau van ongeveer 50%. Dit kunt u bereiken door middel van een luchtbevochtiger.

    

   Als u vervolgens de vloerverwarming aan heeft gezet, is het belangrijk dat u de temperatuur op een constant niveau houdt. Een fluctuerende temperatuur kan ervoor zorgen dat de vloer gaat uitzetten en krimpen, wat het uiterlijk van de vloer kan aantasten. Zorg daarom voor een constante temperatuur en houd de thermostaat bij voorkeur op dezelfde stand. We kunnen ook begrijpen dat u de vloerverwarming niet altijd op een hoge stand wil hebben staan in verband met de kosten. Zorg er daarom voor dat u de vloerverwarming iets lager zet, maar nooit volledig uit. 

    

   De juiste timming

   Het is dus belangrijk om de egaline volledig te laten uitharden voordat u de vloerverwarming aanzet. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de dikte van de laag. Zorg ervoor dat de temperatuur van de ruimte constant is en niet lager is dan 10°C graden. Verhoog daarnaast de temperatuur van de vloerverwarming geleidelijk en houd de luchtvochtigheid op een gezond niveau van ongeveer 50%. Zet de vloerverwarming niet in één keer aan op de gewenste temperatuur, maar houd deze op een constant niveau. Door deze tips te volgen, kunt u zorgeloos genieten van de voordelen van vloerverwarming zonder het risico op schade aan de vloer wanneer u net uw vloer heeft geëgaliseerd. 

    

   Uw vloerverwarmingspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen zijn we gespeciliseerd in verschillende soorten vloerverwarmingssystemen. Denk daarbij aan watergedragen en elektrische vloerverwarming. Voor elektische vloerverwarming bieden we voornamelijk MAGNUM vloerverwarming aan. Daarnaast bieden we benodigde materialen voor het leggen van vloerverwarming. Wilt u alles in één keer in huis halen? Kies dan voor een complete vloervewarmingset. We begrijpen dat het leggen van vloerverwarming ook vragen kan oproepen. Wij staan daarom klaar voor deskundig advies. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »