• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 25 Juli 2021

   Vloerverwarming uitzetten

   Moet u de vloerverwarming uitzetten tijdens de warme zomerdagen? Of toch maar laten draaien? Bij eigenaren van vloerverwarming kunnen dit soort vragen opspelen. In veel gevallen kiest men immers voor vloerverwarming om energie te besparen. Maar hoe zuinig is het om de vloerverwarming uit te zetten? Dan vertellen we u in dit blog.

    

   Opwarmen of op temperatuur houden?

   Uiteraard is het uitzetten van vloerverwarming altijd de meest energiezuinige keuze. Maar hier zit nog wel een nuance in. Wanneer de vloerverwarming uit staat en u weer warmte in huis wilt genereren, dan kost dat weer energie. In sommige gevallen kan het energiezuiniger zijn om de vloerverwarming volledig uit te zetten. Hierbij maken we wel onderscheid tussen vloerverwarming op warm water en elektrische vloerverwarming. Aangezien elektrische vloerverwarming snel opwarmt kan deze wel worden uitgeschakeld. Maar ook dit kost energie wanneer u van een koude ruimte naar een warme ruimte wilt gaan. In het geval van vloerverwarming op water adviseren wij om de vloerverwarming te verlagen in plaats van uit te schakelen. Bij elektrische vloerverwarming kan deze uit worden gezet.

    

   Vloerverwarming uitschakelen tijdens de zomer

   In de zomerperiode kan het interessant zijn om de vloerverwarming uit te schakelen aangezien de dagen een stuk warmer zijn. Toch adviseren wij om in deze tijd de vloerverwarming op een minimum temperatuur te houden. Het komt namelijk nog weleens voor dat de temperaturen tijdens deze periode kunnen dalen. Wanneer de uitgeschakelde vloerverwarming weer moet worden aangezet om warmte te genereren, kan dat financieel ongunstig zijn.

    

   Hoe vloerverwarming uitzetten?

   Wanneer u de vloerverwarming toch wilt uitschakelen dan kunt u dat doen door de pomp uit te schakelen. Ook kunt u gebruik maken van een thermostaat die de temperatuur regelt. De thermostaat kan constant temperaturen meten en schakelen tussen gewenste temperaturen. Het voordeel hiervan is dat u het beste rendement uit uw vloerverwarming kunt halen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de slimme elektrische vloerverwarming thermostaat.

    

   Advies nodig van uw vloerverwarmingsspecialist

   Bij het nemen van vloerverwarming kunnen verschillende vragen opkomen. Om die reden staan wij u graag te woord. Zo helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor een aangename temperatuur in huis. Daarnaast bieden wij een breed assortiment aan installatie materialen om uw ruimte volledig te voorzien van een aangename warmte.

    

   • Peter

    Geplaatst op dinsdag 16 mei 2023 07:31

    Naar aanleiding van het bovenstaande verhaal, overweeg ik om de vloerverwarming toch in de zonet uit te schakelen. Ook omdat het een bijverwarming is. Kan het kwaad dat de pomp dan zolang stil staat?

    Groet Peter

   Toon meer

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »