Sluiten

Categorieën

Filters
  Thijme van Brakel - Maandag 26 Juli 2021

  Vloerverwarming uitzetten

  Moet u de vloerverwarming uitzetten tijdens de warme zomerdagen? Of toch maar laten draaien? Bij eigenaren van vloerverwarming kunnen dit soort vragen opspelen. In veel gevallen kiest men immers voor vloerverwarming om energie te besparen. Maar hoe zuinig is het om de vloerverwarming uit te zetten? Dan vertellen we u in dit blog.

   

  Opwarmen of op temperatuur houden?

  Uiteraard is het uitzetten van vloerverwarming altijd de meest energiezuinige keuze. Maar hier zit nog wel een nuance in. Wanneer de vloerverwarming uit staat en u weer warmte in huis wilt genereren, dan kost dat weer energie. In sommige gevallen kan het energiezuiniger zijn om de vloerverwarming volledig uit te zetten. Hierbij maken we wel onderscheid tussen vloerverwarming op warm water en elektrische vloerverwarming. Aangezien elektrische vloerverwarming snel opwarmt kan deze wel worden uitgeschakeld. Maar ook dit kost energie wanneer u van een koude ruimte naar een warme ruimte wilt gaan. In het geval van vloerverwarming op water adviseren wij om de vloerverwarming te verlagen in plaats van uit te schakelen. Bij elektrische vloerverwarming kan deze uit worden gezet.

   

  Vloerverwarming uitschakelen tijdens de zomer

  In de zomerperiode kan het interessant zijn om de vloerverwarming uit te schakelen aangezien de dagen een stuk warmer zijn. Toch adviseren wij om in deze tijd de vloerverwarming op een minimum temperatuur te houden. Het komt namelijk nog weleens voor dat de temperaturen tijdens deze periode kunnen dalen. Wanneer de uitgeschakelde vloerverwarming weer moet worden aangezet om warmte te genereren, kan dat financieel ongunstig zijn.

   

  Hoe vloerverwarming uitzetten?

  Wanneer u de vloerverwarming toch wilt uitschakelen dan kunt u dat doen door de pomp uit te schakelen. Ook kunt u gebruik maken van een thermostaat die de temperatuur regelt. De thermostaat kan constant temperaturen meten en schakelen tussen gewenste temperaturen. Het voordeel hiervan is dat u het beste rendement uit uw vloerverwarming kunt halen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de slimme elektrische vloerverwarming thermostaat.

   

  Advies nodig van uw vloerverwarmingsspecialist

  Bij het nemen van vloerverwarming kunnen verschillende vragen opkomen. Om die reden staan wij u graag te woord. Zo helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor een aangename temperatuur in huis. Daarnaast bieden wij een breed assortiment aan installatie materialen om uw ruimte volledig te voorzien van een aangename warmte.

   

  • Danny Arends

   Geplaatst op maandag 5 december 2022 16:09

   Mijn vloerverwarming staat op een timer waardoor me huis niet warm word hoe zet ik die timer uit want heb er zoon draai knop aan heb er ook opgedrukt maar kom er niet meer uit

  Toon meer

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »