• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 28 Augustus 2023

   Alles wat u moet weten over de leidingen van de vloerverwarming

   Het hebben van vloerverwarming is een toevoeging in huishoudens die we steeds vaker zien in terugkomen. Vloerverwarming kan worden geplaatst met behulp van vloerverwarmingssystemen die bestaan uit verschillende leidingen die door het huis lopen. Deze leidingen worden ook wel vloerverwarmingsbuizen genoemd. Maar waar lopen al deze leidingen precies en wat moet u ervan weten? In dit artikel vertellen we alles over wat u moet weten over de leidingen van de vloerverwarming.

    

   Waar lopen de leidingen van de vloerverwarming?

   De leidingen van de vloerverwarming kunnen op verschillende manieren worden gelegd, afhankelijk van het type systeem dat wordt geïnstalleerd. Bij een droogsysteem worden de vloerverwarmingsbuizen in isolatieplaten geplaatst die op de bestaande vloer worden gelegd. Bij een natbouwsysteem worden de leidingen in de dekvloer geplaatst. In beide gevallen worden de leidingen in een spiraalvorm gelegd, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de vloer en er overal warmteafgifte ontstaat in huis.

    

   Waar moet u op letten bij het plaatsen van de leidingen?

   Het is belangrijk dat de leidingen op de juiste afstand van elkaar worden geplaatst. Als de afstand te groot is, wordt de vloer niet gelijkmatig verwarmd en ontstaan er koude plekken in huis. Als de afstand te klein is, kan het zijn dat er te veel leidingen worden gebruikt, wat extra kosten met zich meebrengt die onnodig zijn. Daarnaast is het belangrijk om de leidingen op de juiste diepte te plaatsen. Als ze te diep worden geplaatst, kosten ze meer energie om op te warmen en als ze te ondiep zijn, kan de vloer beschadigd raken bij het leggen van de afwerkingslaag. 

    

   Hoe kunt u erachter komen waar de leidingen lopen?

   Als u van plan bent om bijvoorbeeld te boren in de vloer, is het van belang om te weten waar de leidingen liggen. Hiervoor kunt u een warmtebeeldcamera gebruiken, waarmee u de vloerverwarmingsbuizen ziet oplichten. Deze zijn warmer zijn dan de omgeving omdat hier warmte vanaf komt. Als alternatief kunt u ook gerust de vraag stellen aan de persoon die het systeem heeft geïnstalleerd. Zij hebben de leidingen namelijk zelf geplaatst en hebben daarom een beter beeld van waar de leidingen lopen.

    

   Hoe kunt u ervoor zorgen dat de leidingen goed blijven werken?

   Om ervoor te zorgen dat de leidingen van de vloerverwarming goed blijven werken, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Hierbij kunnen de vloerverwarmingsbuizen worden nagekeken op eventuele lekkages en kan de installatie worden schoongemaakt. Om het systeem goed te laten werken moet de circulatiepomp, die het warme water door de leidingen laat stromen, ook goed afgesteld worden.

    

   Een beter beeld van de leidingen

   Het hebben van vloerverwarming is een comfortabele en efficiënte manier om uw huis te verwarmen, maar het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de leidingen die het vloerverwarmingsysteem laten draaien. Door te weten waar de leidingen van de vloerverwarming lopen, kunt u ervoor zorgen dat u optimaal kunt genieten van je verwarmingssysteem zonder dat er bij onderhoud problemen ontstaan. 

    

   We hopen dat wij u meer inzicht hebben kunnen geven over de leidingen van de vloerverwarming en hoe u ervoor kunt zorgen dat het systeem goed blijft werken. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de leidingen van de vloerverwarming? Raadpleeg dan altijd een professional voor advies.

    

   Specialist in vloerverwarming

   Bent u op zoek naar een specialist in vloerverwarming? Dan bent u bij 123InstallatieMaterialen aan het juiste adres! Wij hebben een breed assortiment aan vloerverwarming voor u in petto. Denk daarbij aan watergedragen en elektrische vloerverwarming voor een aangenaam en duurzaam leefklimaat. Daarnaast bieden wij ook een vloerverwarmingset aan voor wie alle benodigde materialen in één keer in huis wilt halen.

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »